oscarsevilla Creative Commons License 2008.11.25 0 0 3971

Na azért várj egy picit.

Ha teszem azt, Klöden vagy Leipheimer holnap elveszítené minden megtakarított pénzét, és a versenyzésért sem kapnának egy fillért sem a jövőben, mondjuk a világgazdasági recesszió miatt, gyanítom akkor is kényelmesen megélnének csak merchandising tevékenységből... És még nem is Armstrongot vagy Contadort mondtam, szándékosan. Persze, hogy profik benne.

Ezzel szemben meglepődnék, ha teszem azt Kusztor Peti versenyzésből (mindennel együtt, ami hozzá kapcsolódik, így merchandisinggal is) meg tudna normálisan élni. Itthon 10-ből 9 ember azt se tudja, hogy kicsoda. Persze, hogy tanulja még, hogy kell viselkedni a rajongókkal, alig akad, aki drukkol neki...

Egyébként összességében valóban nagyon kellemes tapasztalataim vannak a profi bringásokkal kapcsolatban ilyen téren, 90%-ban nagyon készséges volt mindenki, akikkel összeakadtam a Touron. De azért tudnék nem egy ellenpéldát is mondani, Cancellara vagy Zubeldia például kifejezetten hidegek voltak, utóbbihoz is csak azért mentem oda, mert az egyik nagy kedvencem, de mondhatnám Flechát vagy Menchovot is, akik szintén elég távolságtartóak voltak. Mondjuk Txurruka, Mayo, de la Fuente, Voigt, Schleck, Tankink, Sastre, és még sorolhatnám meg vigyorogtak minden rajongóra, mint a vadalma, de ezt inkább emberi dolgoknak tudom be, nem a racionális megfontolásnak, miszerint rajongó = pénz. Nyilván mindenki betartja, ami a szerződésében van - így bizonyos szintig a merchandising tevékenységet is, csak van aki élvezi, ha nagy a felhajtás körülötte, van aki meg nehezen viseli. Ennyi.

Előzmény: Törölt nick (3965)