PadreHun Creative Commons License 2008.11.24 0 0 143
üdv!

Ahogy olvastam 90% kötrüli a visszaesés a börtönviselt bűnözők soraiban
amit igyekeznek a szegénységgel, iskolázatlansággal, egyéb értelmetlen dolgokkal magyarázni.
Sok olyan ember van akinek nincs iskolája, vagy ha van is az csak néhány osztály, nagyszüleink nagy része néhány elemivel élte le az életét mégsem lett minden 10 ember bűnöző, szegények is voltak dolgozni kellett keményen hogy legyen mit enni, igy ezek az érvek szerintem értelmetlenek.

Reformra szükség lenne, méghozzá hamar, nap mint nap azt veszem észre hogy azok az emberek akik előtt nyitom csukom az ajtót és enni adok, adszolut jól érzik magukat ott ahol vannak a cellában egy szivacsmatracon tévét nézve és füstölögve.

Aki első bűntényes legyen kedvezménye, többnyire meg is oldják hogy a kedvezményt megkapják, azonban aki többszörösen visszaeső, újra bűnözést választja a szabadulása után, annak a visszaesés számálval szoroznám fel a maximálisan kiszabható börtön fegyház büntetését.
Vagyis, 2. alkalom, szabadulás után 2 hónappal újra csinált valamit a törvény ezt pl max 7 év börtönnel bünteti, akkor legyen 14 év a kedvezmény, ill feltételes szabadlábra bocsátás lehettősége NÉLKÜL!

Véleményem szerint jobban elgondolkodnának egyesek megéri-e újra a bűnözést választani.
Sajnos szükség lenne a szerven belül is némi változásra, mert az hogy nyitási időben a börtön szintek inkább egy piacra hasonlitanak, a fegyelmi lapokon már csak röhögő fogvatartottak körülményei túl jók véleményem szerint.

Ha ridegebb, szélsőségesebb, elszigeteltebb körülmények lennének a börtönökben, talán nem hallanám azt minden 3. embertől bent, hogy: "nekem mindegy kint vagy bent, elvagyok jól sőt itt több a haver és olcsóbb az élet"