Piros Hangszóró Creative Commons License 2008.11.24 0 0 6322
Valamiért elkerülte a figyelmedet az a mondat, mindjárt a számsor előtt, hogy "amit azért a helyén kell kezelni". :)
És az is, hogy külön felhívtam a figyelmet, hogy nehogy valaki azt higgye, hogy azt mondom, hogy Szombathelyen csak a háztulajdonosok fizetnek ennyit.
Csak azt is látni kell, hogy máshol azért nagyobb nagyságrendekről beszélnek (összességében is)

Tatabányát az adóalanyok száma tekintetében említettem meg, de ott is nm alapú adó van.

A nagy költség nem lehet indoka annak, hogy nem az igazságos rendszert akarja valaki bevezetni!
Felhívnám a figyelmet, hogy azt is leírtam, hogy nem a költség, hanem az volt a legnagyobb akadálya annak, hogy egyáltalán el lehessen gondolkodni rajta, hogy hiányoztak a részletes szabályok. De szerencsére megjelent az utasok poggyászáról szóló törvény, amelyben már ez is benne volt...

Én ezt a vitát mindenek ellenére előre vivőnek gondolom (még akkor is, ha időnként nagyokat kell nyelnem a fejemhez vagdosott bunkók miatt:) )

Az adófizetés az a téma, amely mindannyiunkat érint és nem lehet úgy tekinteni rá, hogy "csak úgy van". Jó tudni, hogy mi miért működk-vagy nem működik.
Előzmény: Árpi (6311)