carl solomon Creative Commons License 2008.11.23 0 0 34
Na, beugrott.
Egyfeszt emlékeztetett valamire engem ez a megátalkodott ostobaság, ami itten a Megyesi-cikket övezi. A szövőnőből miniszterré avanzsált Ratkó Anna fejébe próbáltak meg anno egy gyorstalpalón belenyomni némi szaktudást, amire Tarján Imre akadémikus így emlékszik vissza:

"Alig, hogy elkezdtem mondanivalómat – írta utóbb a tudós –, Ratkó jelentkezik, és kétségbe vonja, amit a munka definíciójaként megfogalmaztam: erő szorozva az irányába eső elmozdulással. Ha ez igaz lenne, vélekedik Ratkó, akkor a ló vagy egy gép is képes lenne munkát végezni, márpedig a munka tervszerű tevékenység, munkát tehát csak az ember tud végezni. Ő ezt így tanulta egy marxista–leninista tanfolyamon. Az előadó tehát súlyos ideológiai hibát követ el, állapította meg Ratkó."

Na, pünkt ezt látom itt és most is, mutatis mutandis, persze. Egy közepesen felkészült nyolcadikos bír akkora műfajismereti tudással, hogy kellően felvértezve essen neki egy szatirikus írás elemzésének, de a topiknyitó és társai úgy látszik csak a szövőnőképzőig jutottak el.