blogeria Creative Commons License 2008.11.23 0 0 47
Kedves Híd!

Én mint fogyasztó, a bankok kliense, megvallom nem törvényeket olvasgatok, amikor egy befektetés mellett döntök, hanem a bank által adott szóveli és írásbeli tájékoztatást, feltételezve persze, hogy nem hazudnak, és azt is, hogy a bank törvényesen jár el.

Namérmost, nekem ezt biztonsgos és azonnal visszaváltható befektetésként adták el, nem t+3, nem is t+90 napos, hanem aznapi visszafizetésre. Még most pénteken is (!) igy volt bizony meghirdetve a bankok honlapján, sőt van olyan bank is (CIB), ahol ez még mai is igy szerepel.

Vagyis a szerződésben az van, hogy ha memegyek a bankba, akkor AZNAP visszakapom a pénzemet. Ez a szerződésünk, és ezt a szerződést rúgta fel a bank (és a PÁSZF) bizony-bizony egyoldalúan, egy tollvonással.

Azt meg végképp nem értem, hogy az egész kérdés hogy kerül az Állami Fejlesztési Bankról szóló törvénye. (Ja hogy nem sikerül megállapodni a bankmentő csomagról és valahová be kellett suvasztani?)

A PÁSZF meg miért nem kifogásolta korábban az azonnal visszaváltási gyakorlatot, miért engedélyezte igy a szabályzatot, miért csak utólag okos? Ők sem tudták talán, hogy milyen az ingatlanpiacok természete.

Attól tartok, itt a PÁSZF mulasztásos magatartása is megáll, akkor hát miért nem vállalja mindennek - a bankokkal együtt - az anyagi következményeit? Miért kell újra a szerencsétlen, hiszékyen, laikus kisbefektetőknek megszívnia?
Előzmény: Híd (44)