A repterek waypoint gyűjteményt Bagi Zsolti barátom készítette, én csak átkonvertáltam gpx-re. Megkérdeztem őt, honnan származnak a koordináták és az elnevezések? Válasza: olyan régen volt már, hogy nem is emlékszik hogy csinált volna ilyet, de ha rátalál a forrásra akkor szólni fog. Éreztem, hogy ezzel a válasszal nálad nem fogok megfelelni, ezért elkezdtem én utánakeresni. Végül a 14/2000 rendeletben találtam meg a repterek felsorolását és néhányat összevetettem a "sajátommal". Sajnos van minimális eltérés, kb mint amekkorát Te említesz. Szóval nem tudok számot adni a "hiteles forrásról" amíg Zsolti fel nem hív.
De ha elő is kerül a forrás, a pontatlanság akkor is kijavítandó, mégha magából az Alkotmányból szárnmaznának is az adatok. Így az a kérésem, hogy valaki legyen kedves adja meg az általatok jónak tartott koordinátákat és én a pontosításért járó köszönettel át fogom javítani az összes közzétett letölthető anyagot.
Szerkesztési segítségképpen feltettem a
http://www.galatech.hu/pg/del/Repterek-tablazat.xls táblázatot. Ha kell a táblázatban a koordinátákat átkonvertálom egészfok egészperc törtmásodperc alakra, de csak a jövő héten, mert holnap hajnalban el kell autóznom Prágába, technikai okokból nyári gumikon :(