Jó reggelt, jó sorsot kívánok Mindenkinek!
Nos hát itt is leírom, amit már párszor a Katolikus topikban is leírtam Magyarpityunak, hogy nekem, katolikusnak, mindhiába ismételgeti, hogy ami nincs benne a Bibliában, az nem is igaz. Mivel a katolikus tanítás a maga Szenthagyományaira épp úgy épül, mint a Szentírásra, ami ráadásul (ha jól tudom, 7 könyvvel) hosszabb, mint amit a protestánsok Bibiliának ismernek.
Akit érdekel, hogy a katolikusok mit gondolnak a tisztítótűzről, annak rakom ide ezt a linket:
http://www.zarandok.hu/?m_id=55&m_op=alkatview&kat=5&id=23
Magyarpityu, nem értem, miért ne igazulhatnánk meg Krisztusban a halálunk után?
A sorrend a következő: földi lét után azonnal ítélet, - ezt írod, nagyon pontosan. Na de
az ítélet úgy születik meg, hogy előbb szembesítenek az égiek az itteni életeddel. A szembesülés során még megigazulhatsz Krisztusban. Ezt hívjuk mi katolikusok a halálon túli megigazulásnak.
Egyébként ha a halálunk után is megigazulhatunk, akkor ez válasz lehet, Msmks, a Katolikus topikban feltett kérdésedre is, hogy mi történik egy izraelita hitű emberrel a halála után?
Amit még Magyarpityu hozzászólásához hozzátennék:
Szóval , én, khm, úgy gondolom, "megigazultam" valamikor még jó pár évvel ezelőtt Krisztusban. Megtértem, "metanoia", mi katolikusok így mondjuk, talán a protestánsok is így mondják, azt nem tudom. Megtértem, de a bűneim azért csak nem hagynak nyugtot nekem. Megtértem, de a bűneim azért lehet, hogy még visszahúznak. Tehát a megigazulás Krisztusban szvsz folyamatos sorsfeladatunk.
Jávorfácska