Törölt nick
2008.11.21
|
|
0 0
2235
|
A Farold 40-re a google magyarul egy másik topicban lévő korábbi írásodat adta ki,itt láttam képeket is a körtésetekről.Nos ,szegény ember vízzel főz alapon én a kereskedelemben kapható,vadkörte alanyú körtékből próbálgatok valami intenzívhez közelítő termesztést próbálgatni.Kevés metszés,inkább lekötözés.Persze ezen is kell mindig korrigálnom,mert van ahol pl túlzottan kis szögű lett a lekötözés.Teszek fel róla néhány képet,hátha ezzel kapcsolatban is kapok néhány jótanácsot.A magas aljnövényzet nem feltétlenül a rendetlenségemet mutatja.Az egyik ok inkább a ráfodítható időm hiánya,de akörténél prózai oka van.Virágzáskor nyílik a pitypang és ez állítólag vonzza a nálam évről-évre megjelenő bundásbogarakat.Ezek a szőrös jószágok szabályosan lezabálják a virágokat.Ilyenkor nem szívesen permetezek,inkább ha van idő összeszedem őket és kivégzés.Hasonló művelésmóddal próbálkozok az M9 alanyú almákkal/itt túl közel hagytam anno az emeleteket/ ill.a helyben ,magoncokra szemzett nektarinokkal.remélem az nem gond,hogy sokszor elrugaszkodok a topic címétől,de engem szinte minden gyümölcstermő növény érdekel-rangsort sem szívesen állítok fel köztük,bár mindig vannak időszakos kedvenceim.Szóval a képek: Bosc Cobak, Packham's Triumph ugyaaz virágzáskor, Téli Esperes, Vilmos, a kerti almasövényből kiszanált Elstar, Andosa nektarin atifoci-sövényben.Persze nem mindegyik néz ki így,de a csúnyával az ember nem dicsekszik... |
Előzmény: ninovarga (2234)
|
|