Bomi25td Creative Commons License 2008.11.20 0 0 1872
Hy Vojnó, az adagoló még várat magára, nincs időm kicserélni, de elvileg összeállt.
Most más dologgal zaklatnálak, ha nem gond, hátha Te többet tudsz mondani.
Van egy 96-os ' 2,5td opel omega. A problémám a következő hidegen, melegen amíg nem megyek vele kb 10km-t addig ugrál az alapjárat, néha leáll, és nagy fordulaton is meg-meg torpan néha. Az időjárás mindegy neki, lehet tél, lehet nyár. Valamikor napokig nem jön elő, valamikor minden nap. Amit tudok: automata váltósként kezdte, akkor is csinálta ezt a dolgot, azóta átszereltem manuálisra( drága automata javítás miatt) de a dolog most is fennáll. Anno még automata korában adagolófedél lett cserélve, semmi változás nem történt. Aztán vettem egy komplett autót, amiből áttettem a régi fedéllel az adagolót, semmi változás. Kicseréltem a vezérlőegységet egy chip-esre, semmi változás. Cseréltem szűrőt, résolaj és vákuum csöveket ,gázpedál jeladót, arg szelepet. Semmi változás. Mivel nem volt benn tempomat, betettem egyet, mivel csak ezt a hibát írta ki tech2-re tételekor. Semmi változás. Kipucoltam a tankot, és a csöveket, raktam a tankba diesel injektor tisztítót, semmi változás. Kicseréltem mind a 2, blokkon lévő hő jeladót, semmi változás. Adagoló beállítva, fedél a helyén. Mi lehet a hiba, még a tű jeladós porlasztó, és a főtengely ford. jeladó van hátra, de ha utána is csinálja, nem tudom mit csinálok. Amúgy az autó jól húz, nem füstöl(kivéve mikor le akar állni, akkor nagy koromcafatot köp ki)nem kormoz, megy rendesen. Indul hidegen melegen. Mi lehet a gond?