de én nem ezt írtam
szerintem nem kéne igazságügyi szakértőt ilyen mértékben igénybe venni
ha minden nem fizető kapna egy levelet, hogy "nyilvántartásunk szerint ön nem fizet, pedig kéne", akkor már eredményt érnénk el - ennek meg nincs olyan költsége
erre jöhet egy szúrópróba-szerű ellenőrzés, de nem kell minden bevallást ellenőrizni - ez marhaság, sehol, semmilyen adónemben nem csinálnak ilyet, tehát a több százmilliós költséggel való rémisztgetés felesleges
havonta 1-2, szúrópróba-szerű ellenőrzés, különösen a módosabb környéken és a nagyértékű ingatlanoknál, az igényli a szakértőt, a hírét vinni kell, és terjedni is fog, hogy nem érdemes sumákolni ... de ha mindenkit is ellenőriznénk, akkor is elég lenne 5 év alatt, tehát nem egy év alatt jelentkeznének a költségek
ma az a helyzet, hogy (nem érdi önkormányzati) képviselő mondja nekem, hogy "hülye vagy, hogy fizetsz"
összességében pedig elmondható az ügyről: minden azon múlik, hogy van-e szándék ... ha valamit nem akar megcsinálni az önkormányzat, akkor úgyis meg fogja tudni indokolni, hogy miért nem lehet megcsinálni ... a helyzet az, hogy ilyen volumenű pénzeket zokszó nélkül kifizet marketingre meg haveroknak bármelyik ekkora önkormányzat ... az adóellenőrzés azonban népszerűtlen dolog, eredménye sem személyes érdekeltség, így arra nem költenek ... nem érdi sajátosság ...