Hello!
A 2548 –ban leírt magjaim természetesen nem teljes. Csak példának említem, jó magam is elvoltam az e havi Fűvészkerti kiállításon. Sok gyümölcsöt összevásároltam, de csak egyet tartottam érdemesnek szaporítani, a Dimocarpus longan –t.
Finom a gyümölcse és már bújnak a magok.
Egyébként lehet, hogy türelmetlen vagyok, de ha a mag nem csírázik az adott ideőn belül, dobom ki. (pld. A telegráf néhány nap alatt csírázott, de volt ami 2 hónap után sem –pedig kb. 3 hete írtak a csírázási időhöz.)
Nálam is kezdek már helyhiánnyal küzdeni, ezért csak a legjobbaknak szorítok helyet.
-Desmodium gyrans-telegráf: már a második 10 db-os készletet csíráztatom. Az elsőből 1 megmaradt és szépen fejlődik (kb. 4 nap alatt csírázott) a második tízből 3 maradt, de a műanyag tartóban hagytam és úgy látszik a nagy pára és meleg nem kell neki (dől a palánta). Még egy sorozatot valószínű szaporítok.
-Szurinámi cseresznye alatt a Eugenia uniflora -t(pitanga) értem, ami szépen kellt és fejlődik.
- Cananga odorata-Ylang –ot másodszor is vetek (az előző vetést is meghagyva), Costa Ricai guava, Cukoralma könnyen kelt, jelenleg nagyon picik.
- Cinnamomum zeylancium, Cinnamomum cassia várható csírázási idejével kapcsolatban kissé megszeppentem: 3-hónaptól akár egy év?!
- Természetesen egy-egy növényfajtából max. 2 darabot tartok meg, a többit szívesen odaadom.
Egyébként is szerintem bármelyikünk sajnálná a felesleges különlegesség kidobását.
Magam részéről a feleslegessé váltakat leírom majd.
Megmaradt magjaim:
-carica papaja sunrise
-Annona glabra
- Psidium Guajava –Guava
-carica papaja Mexixican
-Tamarindus indica
-Annona Squmosa
-Monodora myristica
-Szamóca Guava
-Eugenia uniflora –Szurinami cseresznye(pitanga)
-Naranjilla
-Dimocarpus longan
becko8 - többek között a
www.sunshine-seeds.de web helyen, igen szép lista van a mangrove növényekből. Tetemes lista.
Üdv.