Ez az adócsökkentés megint adóemelés nekem is. Nem csak azért, mert nagyobb házat építek éppen.
Megint az általánossághoz tudnék visszatérni. Állítólag nagyon-nagyon sokan nem fizetik az ingatlanadót, így mi, akik fizetünk, járunk megint rosszabbul. Nem kéne valahogyan bevasalni az elmaradt adókat? Végig kéne csak sétáli az utcán, megnézni hol van ház, utána egybevetni a település cím/épület nyilvántartásával és az ingatlanadó-bevallás adatbázisával.
Megmondom őszintén, nem vagyunk képesek többet fizetni. Eddig tisztességgel leadóztam mindenhová, ha késedelembe is estem, kamatot fizettem rá. A két éve már befagyasztott béremet most tovább jegelik, így csak VALÓDI adócsökkentést tudok kigazdálkodni. Az, hogy átlagba csökken, azaz valaki más, aki nem én vagyok, az kevesebbet fizet, az nekem most ebben a pillanatban nem számít.
Érd Megyei Jogú Város Helyi Építési Szabályzata két ponton is súlyosan drágítja az építkezésemet (házi szennyvíztisztítók tiltása, oldalhatáros beépítés és utcára merőleges gerinc előírása), ami 1,5-2 millával megdobja a költségvetésemet, s nagyobbat kell építenem, mint szerettem volna. Többet nem tudok lenyelni.