joemaster Creative Commons License 2008.11.15 0 0 7564
Szerintem ne tedd!

A téli gumiba 0,2 bar-ral kell több. Ez a gyári 2,1-es értékhez képest (ami tapasztalataim szerint túl sok) 2,3-mat jelent. Ha felfújod 2,5-re, akkor azt jelenti, hogy valójában 2,3-mal jársz és már érezhetően jobban fog pattogni az autó, arról nem beszélve, hogy szerintem a gyári 2,1 is sok, amennyiben nem ül hátul senki!

Saját tapasztalat, poros úton haladva majd nézd meg, mekkora futófelület ér hozzá a talajhoz és akkor Te is azt mondod, hogy a téli 2,3 (nyári 2,1) is sok hátra, ha kicsi a terhelés.

Én most, miután a 2,1-es értékkel is fűrészfogas lett a hátsó gumi, úgy döntöttem, hogy 2,0-nál többre nem fújom, ha kicsi a terhelés (ez téli guminál ugye 2,2).

BX-től
------
azért kérdeztem, hogy mikori évjárat volt az autó, mert a gyár a 2005.07. hónaptól gyártott autókhoz a hátsó kerékdőlést -1 fok 45 percről -1 fok 20 percre módosította a zajosság és a rendellenes gumikopások miatt és gondoltam, az Ő autója is még a korábbi évjáratból származik.

Az információ megerősítést nyert, mivel a futóműves vadiúj, fél éves padjának számítógépe is az új, -1 fok 20 perces paramétert tudja ehhez a gyártási időszakhoz (gy.k. 2006-os modellévtől). El is magyarázta, hogy ez kb. 2,5 mm-es változást jelent a keréknél, azaz most már terheletlen állapotban nem annyira támaszkodik a külső peremére a hátsó kerék (gondolom, attól lett fűrészfogas).

Én most ettől várom, hogy ne kopjon rendellenesen a hátsó gumi.

Mondanom sem kell, hogy a Skoda szerviz által 1 hónapja beállított értékek a futóműves padja szerint rosszak voltak (és nem csak a hátsók, hanem az elsők is, amelyeken a gyár nem változtatott). A pad beprogramozott értékeit pedig ellenőriztem a saját OII technikai adataimból és stimmelt minden...

Ja, a kormánykerék is egyenes áll már... :-)

A készülék egyébként NAGYON hasonlít arra, amit VAG célműszerként használnak a márkaszervizek, szerintem tök ugyan az...
Előzmény: Törölt nick (7563)