Hát nem számítottam ilyen fogadtatásra és ezt abszolút pozitív értelemben mondom.A mentegetőzéshez mentségemre szóljon , hogy beszélni lassan 40 éve szeretek,a gyümölcsökkel kb 10-12 éve foglalkozok- hobbi szinten-,internetem csak fél éve van,fórumozni meg talán 2 hónapja kezdtem.Így a szabályokat sem igazán ismerem,pl azt sem tudom mi az a többször emlegetett OFF.De a reakciók után úgy érzem nagyon jól fogom itt érezni magam.Hát akkor örömmel köszöntök mindenkit !...és akkor a felsorolás:nt-vel jelölöm a még nem termő fiatal fáimat.Jelenleg kb 120 fám van + a diók,illetve az egyéb gyümölcstermők ,de ez mindig változik ,ültetek is illetve néha -különböző okokból-vágok is ki.Most pl egy Rubinette almát vágok ki -ez nem igazán vált be,ill. az öreg Jonathánt-ez sem igazán nyerő és ráadásul több olyan speciális igénye is volt amiért nem érdemes megtartani.Szóval a fajták:alma:Mutsu,Granny Smith,Elstar,Gibson Golden-nt,Húsvéti Rozmaring-nt,valamelyik Starking ,Freedom,Golden D.,Jonagold,Florina,Gala,Arlet,Jonagored,Imperial Gala,Jonagold Novajo,Julyred,Golden Li-58-nt,Téli banánalma-nt, körte:Vilmos,Packham's,Bosc,Téli esperes,Hardenpont,Nijesseiki-nashi,Concorde-nt,Eldorado-nt,Jeanne D1Arc-nt,Clapp-nt,Arabitka-nt,Erdei vajkörte-nt,Nemes Krasszán,Ősz+nektarin:Fantasia,Independence,Michelini,Mariska,Andosa,Harko,,Diamond Bright-nt,Kínai lapos-nt,v.melyik Babygold,Padana-nt,Suncrest-nt,Manon-nt,Cresthaven,Maria Bianca-nt,kajszi:Orangered-nt,Hargrand-nt,Harcot,Bergeron,Ceglédi bíbor,Harmat,C.Arany,Pannónia,szilva+japán:Besztercei,Bluefree,C.lepotica-nt,C.rana-nt,Angeleno-nt,meggy: Érdi bőtermő, Érdi jubileum,Érdi nagygyümölcsű,Meteor,Újfehértói fürtös,cseresznye:Germersdorfi,Linda-nt,Katalin-nt.Málna:Fertődi bőtermő,Gradina,Lucana,Blissy,F.Aranyfürt,fekete málna,van még kb 10 dió-1 termő,kb 100 bokor mogyoró-idén már volt termés,2 tő kivi,6 bokor füge+2 idei dugvány,1 káki,eper erdei szamóca.Ha valamit kihagytam majd legközelebb.Várok még fákat illetve szemeztem is úgy hogy tovább bőbítem a választékot.Illetve... bővíteném ha a távoli faiskolások hozzáállása nem lenne olyan elkeserítő.Az idén 5-nek írtam+válaszboríték és még csak nem is reagáltak.Ez 10+15 nekem új fát jelentett volna,amelyekért őszintén szólva több 100 km-ert nem volt kedvem autókázni,de postán is meglehetett volna oldani,ráadásul mindíg felajánlottam hogy a teljes költséget elküldöm előre.Így a kockázat is az enyém lett volna...