Köszönöm a válaszokat, én is a 10-szeres szorzót szoktam hallani...
Nyilván mindenki annyit is ad, amennyit tud, de én azt vallom, hogy megkapja, ami "jár" (hála), csak csinálja a dolgát rendesen. Ráadásul még reméljük lesz nála szülés a jövőben is.
A védőnővel kapcsolatban is talán már kicsit világosabb a helyzet, engem az is kíváncsivá tett, hogy hogy lehet, hogy Európában állítólag nincs ilyen foglalkozás?
Nem akarok teljesen a közszolga elleni hangulatba beleugrani, de azért furcsa dolog, szinte azt mondanám, hogy luxusnak tűnik.
"A „védőnőség” hungarikum, ilyen szolgálat Európa más országaiban nincs. Az Országos Stefánia Szövetség 1915-ben alakult, rá 12 évre jött létre a Zöldkeresztes Egészségvédelmi Hálózat. A két szervezet 1940-ben egyesült. Hazánkban 5254 védőnői állás van, amelyekből 338 betöltetlen. VG"Szerintem a mi körzetünk védőnője ugyan rendes lehet, de számunkra inkább haszontalan, valószínűleg sokat tőle nem fogunk kapni, inkább a szüleinkre (is) és ismerősökre támaszkodunk ha tanács vagy segítség kell. Vagy, ha olyan, a gyerekorvosra, aki akár házhoz is jön.
A terhesség alatti ritkábban felmerülő jellegű kérdésekre nem nagyon tudott válaszolni (pl. hogy zsibbad a kéz, mitől lehet, mit lehet tenni?)