Patreides Creative Commons License 2008.11.10 0 0 903
Én a Belfast-ot a Mary Pickford helyett tettem volna a CD-re. A Kozmic Blues talán studióban nem lenne olyan jó, mint élőben, így meg a DVD-n végül is szerepel. Más kérdés, hogy a DVD-n kiadott amszterdami koncert messze nem Katie legjobban sikerült koncertje. Az utóbbi hetekben annál sokkal jobb fellépései voltak, sokkal jobb formában volt a színpadon. Kár, hogy nem egy mostani koncertjét vették fel... De hát akkor nem jöhetett volna ki a CD+DVD októberben.
A Toy Collection pedig mostmár nálam az egyik kedvenc. Tettem is fel pár felvételt belőle az Indavideóra. :)
Amikor először hallottam, nem igazán tetszett (az elbeszélős részeknél valahogy a dallam és a szöveg nem igazán passzolt, a dallam nem szárnyalt, csak döcögött), de aznap délután tízszer-tizenkétszer meghallgattam (gondoltam, az nem lehet, hogy ez nem szép dal, ha egyszer Spicyapple olyan szépeket ír róla :) ). És estére már tetszett a dal, most meg már az egyik nagy kedvencem.
A koncerttel az a gondom, hogy Katie nagyon jó akkor, amikor szólóban énekel, de amikor a zenekara erősen játszik mögötte, neki is erősen kell énekelnie, talán a saját hangját sem mindig hallja, és ilyenkor sokszor kifejezetten gyengén és hamisan énekel.
Mike Batt írja a legutóbbi blogjában, hogy miután Franciaországból Katie erős torokfájással érkezett vissza, hogy megkezdjék a brit turnét, rávették a hangmérnököt, hogy a következő koncerteken Katie hangja legyen hangosabban keverve, és a zenekar kicsit halkabb. És így Mike szerint (is) sokkal kontrolláltabb lett Katie hangja a szólószámokon kívül is, mert nem kellett túlénekelnie a többi hangszert. Olyan kontrollált, pontos, mint régen, például azon a bizonyos croydoni koncerten 2004-ben.
Csak azt nem értem, miért nem lehetett ezt elérni már régebben, és miért nincs ott Mike a hanbeállíásokon a koncertek előtti délutánokon, legalább pár alkalommal, és miért nem képes érvényesíteni a véleményét, az akaratát, ha ilyen pontosan látja a dolgokat?
Katie és a zenekar nyilván nem ezzel foglalkozik a soundcheck-ek alkalmával, hanem igyekeznek gyorsan túllenni ezez, hogy aztán ott röptethessék a távirányítású játékhelikoptereiket a nagy belső vagy külső terekben. :)
Előzmény: nusikam (902)