feketekavics Creative Commons License 2008.11.08 0 0 1470

Hoztam két példát, azért ide, mert itt erősen ontopik...

1.

Budapestről megy a vonat, egy kisvárosba megérkezik, pontosan, menetrend szerint (ne röhögjetek!), leszállok, megyek a buszhoz, busz sehol, pontosan indult, menetrend szerint (nem röhög, figyel!), tíz perccel _azelőtt_ a falu felé, hogy bejött volna a vonat. A faluban semmiféle csatlakozást nem késne le a busz, ha tizenöt peccel később indulna.

Nézem a vonatok menetrendjét:

Egy órán belül másik vonat NINCS.

Nézem a buszok menetrendjét:

A vasútállomásról másik busz másfél órán belül NINCS.

Kérdezem a volánost telefonon, röhög, aztán azt mondja, hogy két külön vállalat, nincs összehangolva, nem tud mit csinálni, neki csak az a dolga, hogy ha valaki kérdezi, mikor megy ez meg az a busz, akkor megmondja neki.

2.

Van egy új híd.

Megyeri híd, rajta busz (204-es), megérkezik Békásmegyerre, és fél kilométert tíz lámpaváltással tesz meg, mert balra nagy ívben akar kanyarodni, és amikor a hidat átadták, valahogy senkinek nem jutott eszébe, hogy ennek megfelelően átállítsa a lámpát 6 másodpercről 20-ra(most figyel!).

Utasok elkezdik kérdezni a buszsofőrt hogy

"Mem lehetne valamit tenni?"

Mire ő:

"Adok egy telefonszámot és panaszkodjanak, mert én nem tudok mit csinálni, amit nekem a menetlevélben leírnak, az a dolgom, semmi más."

Tehát:

Aki mindennap 10 lámpaváltás alatt jut át valahol, nem szól egy másik idiótának, hogy 6 másodpercről állítsa át a lámpát 20-ra (ugyanis, ha nem vette volna észre, átadtak egy hidat), mert nem az ő feladata.

Ezek azok a dolgok, amik nem kerülnek pénzbe.

Gondolatkísérlet:

Jól elszaporodnak a cigányok, magyarok csak elvétve vannak már, a szitu ugyanez.

Mivel hirtelenharagúak jól pofánverik a buszsofőrt, és bemennek a volánoshoz, akire ráborítják az asztalt, viszont gyávák, megijednek és azonnal intézkednek.

Szóval kellene már a vérfrissítés a magyarnak nagyon...

_FK