Piros Hangszóró Creative Commons License 2008.11.08 0 0 6171
Szerintem tévedsz. :)

Valószínűleg nem olvastál figyelmesen, hisz én azzal kezdtem, hogy nem tudok, nem is akarok szakmai vitát folytatni róla, mert nem vagyok kompetens. Elfogadom az abban kompetensek véleményét és próbálom megérteni az indokaikat.

Elég sokat találkozom mostanában az érdi rendőrökkel és polgárőrökkel -terepen, a részönkormányzati üléseken, munkában- ahhoz, hogy tudjam, lássam, hogy tudásuk legjavát adják abba, hogy a rendelkezésre álló eszközökből a maximumot lehessen kihozni. Az érdi rendőrkapitány a polgárőrség vezetőjével rendszeresen járja a részönkormányzati üléseket- olyan is volt, hogy egy nap 2-3 helyre is elmentek, megbeszélni az adott terület gondjait, sajátos problémáit, megismerni az ott élők véleményét. Sajnos kevesen vannak, keveset kapnak az arra illetékes állami költségvetésből, ezért kell az érdi önkormányzatnak kiegészíteni ezt-amennyire lehetséges.

Annyit sikerült megértenem, hogy alapvetően ha Érd egész területére első lépésében van 20 kamera, az nyilvánvaló csak egyes, szakmailag jól megindokolt helyekre telepíthető ki. És nem arra valók, hogy azt nézzék, hogy az autók körbe-körbe mennek...

Számomra laikusként -és gondolom számodra is- nyilvánvalóan "teljesen megalapozott" szakmailag az az indok, hogy fölösleges a 6-os és 7-es utak csomópontjába (Tesco körforgalom) kamerát telepíteni, ha az a cél, hogy bűnmegelőzés és az esetleges elkövetők azonosíthatósága érdekében az eljárásban is felhasználható felvételek készüljenek. Nyilvánvalóan Báxli jobban tudja, hogy mi a helyzet Érd egész területén közbiztonságilag, mi hiányzik az eredményes bűnmegelőzéshez, mint az érdi rendőrség és polgárőrség nap mint nap ezzel foglalkozó munkatársai. Vagy nem?
Előzmény: otterlo (6168)