maugli_13 Creative Commons License 2008.11.07 0 0 3848
Na utána néztem ennek a TE-ETA dolognak. Azt már tudjuk, hogy a ranglisták fiatalon nem sokat mutatnak mindig, de egyfajta mérőnek azért jó lehet. Elsősorban itt is azt kell nézni, hogy hol milyen eredményt csinál ki ellen az adott játékos.

Amennyire én láttam az elmúlt 6 évben, eddig lehet a Tennis Europe honlapján visszanézni az eredményeket (a 2002, 2003-as eredmények azért hiányosak), 1-es kategóriás versenyt csak Ági és Timi tudott nyerni. Negyeddöntő sem volt túl sok: összesen Ági és Timi mellett Király Pálma és Batta Lucia tudtak negyeddöntőt játszani!

Mivel a legmagasabb kategóriában elért eredmény azért jobban mutatja a tudásszintet, ez Szabina mellett szól. Az, hogy sok versenyen indult és inkább közepes eredményt ért el meg ellene. Azt is figyelembe lehet venni, hogy erősen  javuló tendenciát mutatott, hiszen év végén játszotta élete első elődöntőjét, Münchenben a szintén 1.kategóriás versenyen nyolcaddöntős volt, most pedig ugye Moszkva. Én úgy gondolom, hogy első sorban a mutatott játék a mérvadó, az adottságok és a háttér: pénz, türelem, szakértelem, BIZALOM! Ebből persze a pénz nagyon nagyon fontos, tehetségesnek simán mondhatjuk, és az sem elhanyagolható, hogy Jose mester őt választotta, pedig tuti volt más lehetősége is (hiszen ez azért kockázatos is a számára, ha nem jön be, ugyanakkor A nagy lehetőség is végképp bizonyítani, hogy top edző ő is, ha Szabinából is nagy játékost csinál) Érdekelne a véleménye a tanítványáról!!!

Tehát összegezve, szerintem a ranglista tényleg nem annyit jelent, az egész korosztályos tenisz is „csak bemelegítés” a későbbi WTA szintre, de azért csak mutat egy irányt!

Én nagyon szorítok neki is, meg persze a többieknek is (Babos,Susányi,Király,Jani,Filipovszki,stb.) Hajrá lányok!

Előzmény: Tennis Master (3845)