Báxli Creative Commons License 2008.11.07 0 0 6158

Ha van 500-600 kamera a városban, akkor igen. Én nem vagyok biztonsági szakember (így nem tudok szakmai vitát folytani róla),

Én sem vagyok biztonsági szakember, de megpróbálok logikusan gondolkodni. Úgy gondolom, nem 5-600 kamera kell, hanem a tervezettet kellene megfelelő helyre telepíteni.

Mielőtt dilletánst kiáltasz, javaslom, érdeklődj utána, ki vett részt a hónapok óta tartó előkészítő munkában. A szakmai javaslatot a rendőrség, a polgárőrség tette. Nekik tényleg ez a szakmájuk.

Nem esek hasra egyetlen szaktekintély előtt sem. És ha ezt a koncepciót tényleg a rendőrség tanácsaira dolgozták ki, már értem miért ilyen a bűnözési helyzet.

Nem tudom mit fognak figyelni pl. a Spar körforgóban, vagy a Tesco körforgóban, vagy a többiben. Azt, hogy körbe-körbe mennek az autók? Ettől a bűnözési statisztikák javulnak? Nem.

Nem lehet, hogy mégiscsak az aluljárót kéne bekamerázni, vagy a vasútállomások környékét, vagy pl. a Spaten diszkó- Borgödör környékét?

Nem volna hasznosabb a buszpályaudvaron a vasúti aluljáró környékét figyelni?

Esetleg a Kőrösi iskola bejáratát, ahol védené a gyermekeket?

És sorolhatnám..

Lehet, hogy ha a kamerák helyét józanul döntenék el, nem pusztítanák tovább a  város közepén több milliárdba került, alagút és környékét.

Lehet, hogy nem rabolták volna ki és nem lökték volna le az aluljáróba az idős hölgyet.

Lehet, hogy nem firkálnák össze, nem vernék szét az állomásokat.

Lehet, hogy egy megyei jogú városhoz méltók lehetnénk.

Előzmény: Piros Hangszóró (6153)