Rajtad kívül senki nem tudott nekem (a környezetemben meg egyáltalán) segíteni, illetve a problémához hozzászólni!!!! A segíteni akarásodat köszönöm!
Nem vagyok elkeseredve oly annyira, de azért bosszant, hogy 25e Ft-os szoftverhez nincsen olyan ismertető anyag, ami a vásárlás előtti döntést segítené az interneten!
Azért elméletileg se értek itt sok mindent. Mert az rendben van, hogy a HD-s anyagokat a kamkoderek (s ha jól tudom a sony is) m2ts kiterjesztéssel állítják össze. De akkor miért nem lehet a Studio12-nél a file-ba való mentéshez ezt a kiterjesztést használni? Mert, hogy az összes többinél, bármilyen tömörítési formát használva (MPEG4 is) nem olyan marad a tényleges felbontás, mint a névleges "tulajdonságoknál" olvashatóak, vagy az eredetiek. Vagy miért írja át az AVCHD beállítást Blue-rayre, mikor dvd filmet szeretnék készíteni? Az külön is szerepel, s ha az kéne, akkor azt választanám. De hasonlóan sokakhoz, még nincs ilyen író-olvasóm, s ha aprózva is, átmenetileg dvd lemezre szerettem volna menteni az összeállításaimat. Azt meg végképpen nem értem, hogy a vásárlásnál kikézbesített HDC-HS9-es kamerához tartozó HD-Writer mellett kaptam egy Studio11-Plus próbaverziós lemezt, amit bambaságom miatt nem regisztráltam időben. Akkor még az editálás sem sikerült rajta, de arra gondolván, hogy egy újabb verzió vásárlása megold majd mindent, mert ebből, meg az eladóval történő beszélgetésből erre következtettem. Az, hogy az effektek nem esnek kézhez, azt már nem is akartam említeni, de joggal kifogásohatók lennének ilyen ár mellett. Hát ezért mondtam, hogy várni kéne. Nem nagyon szeretnék "előremeneküléssel" próbálkozni, mert az vagy nagyon drága, vagy az illegalitás csapdáit rejti magában, s hiába vagyok műszaki, de nem ez az én területem! *De azért jó lenne még ebben az életben élvezni az ilyen ínyencségeket (full-hd), mert ha meghalok, akkor nagyon sokáig nem lesz rá lehetőségem!*