Még egy és utolsó hozzászólás itt, aztán én is olyan helyre húzok, ahol nem niggereznek, és nem rosszindulatúan muszlimoznak.
Mumu Obamaval kapcs. ezt irta:
Legutoso beszedeben felhangzo USA a,vilagitotorony a domb-hegy tetejen patoszal a NEW JERUSALEM hajjaz,ami meg mindig kicsit demagogusan hangzik es ez elgondolkoztat
Nem kell elgondolkozni rajta.
Hallgattam legutolsó beszédét, ilyet nem hallottam. Most elolvastam, nem volt benne. Meglepőnek tartom, ha pont ő mondta volna ezt, amikor a szöveg Reagan óta ismert KÓD, az Új Jeruzsálemmel együtt, ami direkt a "born again" és a jobboldali keresztény szavazóközönségnek van cimezve. Akinek szól, az mindig megérti. Sok elnök, jelölt és politikus mondta már, legutóbb Sarah Palin.
Először 163o-ban beszélt Amerikárúl, mint eljövendő Shining City-ről egy ősbevándorlónk, de a szöveg Máté evangéliumából származik.
“The shining city upon a hill” was how John Winthrop, one of the early Pilgrims, described America, his new homeland. Winthrop was making reference to the Sermon on the Mount in which Jesus had addressed a large crowd:
"You are the light of the world. A city set on a hill ...let your light so shine before men, that they may see your good works and give glory to your Father who is in heaven." (The Sermon on the Mount, Matthew 5:14-16)
Ferreronak üzenem, hozzá hasonlóan érzek, és reménykedem egy új "amerikai tavasz" eljövetelében.