ninovarga Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1762
Az önálló gondolkodási képességekkel megáldott emberek gyakran esnek abba a hibába, hogy alábecsülik a sztereotípiák káros hatását, mivel ők maguk könnyedén belátják azok hamis voltát. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy nem mindenki rendelkezik önálló gondolkodási képességgel.
Sokkal magasabb szinten lehetne működőképes a társadalom, ha mindenki gondolkodna. A magukat öntudatlanul manipulálni hagyó emberek ítélőképességét nagy mértékben képesek torzítani az ilyen hatások. Ezért veszem én ennyire "zokon" ezeket.
Tavaly ilyenkor az inverziós jelenség hosszú hónapokon át folytatott magyarázata után nagy lelkesedéssel mutattam be a dombon teljesen épen maradt dáliák képét, miután az ország minden egyes vidékén mértek már az állomások a dáliát bőven elfagyasztó mértékű fagyot. Elkövettem azt a hibát, hogy mellé néhány piros eper képét is föltettem. Azonnal megkaptam valakitől, hogy "ilyen képeket" ő is tud föltenni eperről és málnáról, valószínűleg azért, mert a Napfény Városa közelében lakik. Erre az adekvát válasz az lett volna, ha vettem volna ki a mélyhűtőből, -18 fokról málnát és epret és elfogyasztottam volna bánatomban. Ehelyett úgy éreztem, hogy 10 mázsa babot hánytam a falra egy éven keresztül és az indulatomat csak nagyon nehezen tudtam csillapítani.