Üdv! Rég volt már hozzászólás, ezért próbálkozok én is egy kicsit ha lehetD.
Én is olvastam a Hipnózis magasiskolája c. könyvet. Elég érdekes. Én ezt sohasem tanultam ,nem is érdekelt igazából a téma. Csak egy ismerősömnél megláttam ezt a könyvet, és gondoltam, hátha van benne valami hétköznapi életben használható dolog isD. Hát sztem van.Írtad, hogy zavarkeltő lehet. Ezt hogy, ill. mire érted pontosan? A leírt technikákra, vagy esetleg ahogyan a könyv a témát megközelíti, ismerteti? Én is megnéztem a videót amit belinkeltél. Már korábban is láttam. Jót nevettem rajta. Nyugodtan nevess ki, de én azon kívül, hogy vágva volt a videó és 2 törpét széthúznak kétfelé, mindenki meg őrjöng, és ezzel igyekeznek hatni a videó nézőjére, azon kívül többet nem láttam. Nekem (most is lehet nevetniD) ami feltűnt, hogy mikor lefekszik a nő, és mikor széthúzzák, a kamera képet vált.Én a háttérben sétáló embereket figyeltem ,hogy kb 4 mp alatt ,,odavarázsolódik'' egy fehér ruhás gyalogos a háttérbe. Pedig nem sietD. 45 mpnél még nincs ott senki, 50 mpnél(képváltásnál) meg már a tér közepén sétálPersze lehet, hogy a fa mögött ültD. Eredetileg sztem 1 teljes egészséges nő volt, mert elég természetesen mozog, és gyorsan odatalál a padhoz, habár a tag vezeti egy darabig a derekánáll fogva.De túl természetes a mozgása.
Sokkolásos videónak biztos jó. Főleg ha hanggal nézi az ember, úgy biztosabb a hatásD.
Egy kérdés laikusként: Olvastam, hogy a tudatalatti képekben kommunikál, és, hogy sok hipnózistechnikában nagy jelentősége van a szemnek, ill. annak.. -pontosabban- azon keresztül az idegrendszer fárasztásának. Azt is olvastam, hogy vannak simogatós technikák, meg szagoltatós technikák is D. De... Felmerült a kérdés, hogy szegény vakoknál, akiknek nincs meg adatva a lehetőség a látásra, hogyan befolyásolja a hipnotizálhatóságukat ez a sajnálatos hátrányuk. Most kicsit válaszolok magamnak: Gondolom az ő többi érzékük sokkal kifinomultabb az egyéb ingerekre, így gondolom ő náluk pl a simogatás, szaglás túlérzékenysége úgymond helyettesítheti ezt az érzékszervi hiányosságot?Kíváncsi lennék a véleményedre. Köszi.