szinuhe
1998.11.08
|
|
0 0
65
|
Gabor
Igazad lehet, hogy azért szépek Neked amiket írtál(amik eszedbe jutottak) mert akkor voltál fiatal. --------------------
A mostaniak valószínűleg a Darshan-Toldi mozi-Trafó-Medúza körökre emlékeznek majd és a nagykörúti Három Testvérnél vett hajnali gyrosokra, a TÖMÖTT éjszakai buszokra stb. Vagy a Duna Plaza-Supersonic-Crazy Café vonalra. De azért emlékezni szép. Nem? Nagyon kíváncsi voltam mikor jönnek elő a rossz emlékek. Hát nekem is van egy pár. A tüntetések, az azokat szétverő rendőrök.
A rendszeres házkutatások némi szamizdat után. A megalázó hatalmi visszaélések. Mert voltak ilyenek meg még ilyenebbek is.
De voltak barátok, jó beszélgetések, királydekkek a hamutartóban egy buli utáni hajnalon, nagy kirándulások és "a vodka 32 Ft". Van aki a jóra emlékszik szívesebben, van aki a rosszra. Szerintem érdemes néhanap megállni és visszagondolni: Milyen volt? Pláne itten a rohanó világban, pénzhajhász, törtetés miegyéb.
Fontos ez a múltba-merengés. Főleg mikor az ember úgy érzi még sokkal kuszább, sokkal elbizonytalanítóbb lett minden, mint valaha.
Igaz is: Régen tényleg tisztábbak, egyértelműbbek voltak a dolgok vagy csak én érzem úgy? Vagy ez már a korral jár?
|
|