decsibalint Creative Commons License 2008.11.02 0 0 65

Most költöztem be a Prokoncept elemekből épített házamba, és Pluggit szellőztetőrendszert építettünk be. A talajba 40m 200-as cső van lefektetve 2,4m mélyen, végig lejt a ház felé, és egy T idomban végződve folyik ki a kondenzvíz. A cső külső felülete bordás műanyag (fekete), a belső felülete pedig sima és sárga. A házban 90-es csövekkel van megoldva a be ill. elszívás. A 90-es csövel is kétrétegűek, kívül bordás, de belül sima a felületük.

Nem mertem beleugrani a házi csövezésbe, lehet, hogy meg lehetett volna oldani, de az egészségünk ennyit megér.

A szobákban van befújás, és a nedves helyiségekben ill. konyhában elszívás. A befújócsonkok 40cm magasan, az elszívók a mennyezet  alatt vannak.

Fertőtlenítési céllal én arra gondoltam, hogy néha a talajcső beszívónyílásába bespriccelek híg domesztoszos vizet (no nem sokat), és az elpárologva a csövet fertőtleníti. Jelenleg 2 hete megy a rendszer, és a nyári tapasztalatok még hátra vannak.

A külső fali függőleges vezetésű hőcserélő nagyon szimpatikus, azt is lehetne konbinálni talajba fektetett csővel, így a jegesedési probléma is megszűnne.