Juraviel.Ihuan.Bedvin
2008.11.01
|
|
0 0
3027
|
GhanimaÉs íme itt a magyarázata (szerintem), hogy mit jelent ez, maga Paul mondja el, miután felébred abból a transzból, amibe az Élet Vize megívása utána "esett" Paul válaszolt: – Mindegyikünkben lakozik egy ősi erő, amely elvesz, és egy másik ősi erő, amely ad. A férfinak szinte egyáltalán nem esik nehezére, hogy benézzen önmagába oda, ahol az elvevő erő lakozik, de majdnem lehetetlen, hogy belelásson a másik, az adakozó erőbe anélkül, hogy elveszítené férfi voltát. A nő számára fordított a helyzet. Jessica fölnézett, látta, hogy Csani tágra nyílt szemmel nézi, miközben Pault hallgatja. – Értesz engem, anyám? – kérdezte Paul. Jessica csak bólintani tudott. – Ezek olyan ősi alkotóelemeink – folytatta Paul –, hogy beleépültek a testünk minden egyes sejtjébe. Ezek az erők formálnak bennünket. Az ember azt mondhatja magának: “Igen, értem, hogy lehetséges ez.” De amikor belenézel önmagadba, és közvetlenül szembekerülsz tulajdon életed nyers erejével, meglátod a veszélyt. Látod, hogy ez fölébed kerekedhet. Az Adó számára a legnagyobb veszély az elvevő erő. Az Elvevő számára a legnagyobb veszély az adakozó erő. Az adakozás ugyanolyan könnyen maga alá gyűrhet, mint az elvétel. – És te, fiam – kérdezte Jessica –, te melyik vagy: amelyik ad, vagy amelyik elvesz? – Én azon a ponton vagyok – mondta Paul –, ahol a két erő egyensúlyban van. Én nem adhatok anélkül, hogy elvegyek, és nem vehetek el anélkül…OFF Nekem ez a [sizeN]...[/size]nem akar működni. :S [size8]Szöveg[/size] Nem értem miért nem jó, nem az N helyére kell a számot beírni? :S ON TierceEnnek én is kifejezetten örülnék, a Szukits honlapján, levélben rá is kérdeztem, hogy nem adnák-e ki a Herbert életművet olyan formában, mint az Asimov-életmű? Szerintem egy ilyen volumenű író szintén ugyanilyen kiadást érdemelne. |
Előzmény: Ghanima (3024)
|
|