euhaj Creative Commons License 2008.11.01 0 0 2384
Sziasztok. Az utobbi evekben kulonos jatekot kezdtunk jatszani a lanyommal. A jatek neve: Egy kis mosoly ill vedd eszre a jo embereket. Ezt a jatekot azert kezdtuk jatszani, mert az utobbi idoben eszrevettuk, a magyar kedvesseg, udvariassag es vendegszeretet megkopott a Budapesten. (Sajat tapasztalat, sajnos.)
Ha lanyommal egyutt felugrok Pestre legtobbszor metron, buszon kozlekedunk. Szomoru, semmitmondo arcok, fulbe duborgo zene, ablakon kibamulo utasok...sajat kis vilagukban elo emberek. Ilyenkor jon a jatek: Egy kis mosoly, jokedvu beszelgetes, atadom a helyem idosebbeknek, segitek gyerekkocsit cipelni, mert mellettem levo ferfi nem er ra, elmagyarazzuk egy turistanak, hogy merre van a Hosok tere... Minap a metron egy fiatal hazaspar segitett egy vak asszonynak, lattunk nagyon kedves idos hazasparokat kez a kezben setalni, akik mellesleg nagyon kedvesen utbaigazitottak minket. Minap a PeCsaban megismerkedtunk rendkivul kedves emberekkel, aki elmagyaraztak, hogy hogy keszul a tuzzomanc ekszer, a Szepmuveszetiben lattunk egy nagyon aranyos anyukat, aki rendkivul nagy turelelmmel valaszolt 7-8 eves kisfia zaporozo kerdeseire... Szoval jatszunk. :) Persze nagyon gyakran elutasitanak, rank morognak vagy elkuldenek melegebb helyre. Nemreg Londonban jartunk, s ott felfigyeltunk arra, hogy ott is hasonlo kepen gondolkodo emberek vannak, de emlithetnem Gorogorszagot, Egyiptomot is.
Felvidekiek vagyunk, jo par helyen megfordultunk utazasaink soran, igyekeztunk eszrevenni nem csak a rosszat, hanem a jot is. Mert van. Sajnos Szlovakiaban is hasonlo a helyzet, arnyalatnyi kulonbseggel, hogy itt neha hideget es meleget is kapok a nemzetisegem miatt. Bar hasonlo helyzetet BP-n is ateltem.
Ja, es nekem is vannak problemaim mint masnak. Sok mindent ateltem mar - masok szerint 3 eletre valot is- , de minek mindig morogni... Azt sem mondom, hogy mindig vigyorogni. Csak egy kis figyelmesseget utazo tarsaim :))