Lehet (sőt, KELL) a rossz törvények ellen harcolni, de (szerintem) ezek nem egy megszálló hatalom ránk erőszakolt törvényei. Ezeket mi hoztuk magunknak, akármennyire is fáj, h csak ennyire futotta. Szal nem a polgári engedetlenséget kéne erőltetni.
Ebben alighanem tévecc. A ma hatályos Btk-t Sztv-t Rákosi pribékek írták szovjet mintára, az utóbbi években csak bővitményei, meg módosításai születtek.
HA változott a rendszer, ha moszkva helyett ejurópához tartozunk, akkor igenis itt is el kell törölni a szovjet rendszert:))))) ÉS ehez akár a polgári engedetlenség is eszköz lehet, mivel vérlázító, hogy szovjet korok törvényeire (évszám szerint is!!!) hivatkoznak, amikor egy egy dolgot "megítélnek" a jogászfirkászok.
Én nem érzem azt, hogy a magyar társadalomban benne lenne az a fajta összetratás és törvénytisztelet, ami magától elhozza a kánaánt.
Nem a törvénytisztelet az ami elhozza a "kánaánt", és azt hiszem nem is kell itt kánaánnak lennie. Én megelégednék egy ejurópai hétköznapi légkörrel.
A fiaim pl. utálnak hazajönni, mert nyomban feszültekké válnak ha belépnek az országba. Eleinte aszittem hogy viccelnek, vagy nyafognak, de párszor én is éreztem már ugyan ezt.... És először csak 3 hetet töltöttem odakint! Aztán amikor beléptem az országba azt hittem infarktust kaptam, úgy fuldokoltam! Aztán még párszor megismétlődött ugyan ez, és megértettem hogy télleg qva nagy bajban vagyunk! Nem igazán gazdaságilag, hanem a ránk nehezedő nyomás miatt....ami elsődlegesen az út menti bokrokban rejtőző verőlegény-pénzbeszedő rendőrök puszta létében is megtestesül.
A magyar olyan, aki csak a korbácsból ért.
Hát ez az a morális és erkölcsi alapvetés ami a komplett jogrendszerünket áthatja.
Megjegyzem: a jogrendszert nem is magyarok alkották, és nem is magyarok rekámozzák...
Egyébként sajnálom hogy ez a véleményed a magyarokról, nekem sincs ezután jobb véleményem rólad!
hogyan előznéd meg a molotovkoktél eldobását
Nos egyszerüen.... Azzal hogy megefelelő szociális és gazdasági intézkedésekkel csökkentem a jogos elégedetlenséget. (a szegénység generálta elégedetlenség, az ebből fakadó tiltakozás szélsőséges vagy radikális megjelenései ellen ezek az idegenszívű és nemzetiségű politikerek meg jogászok gyakran pribékekkel meg börtönökkel védekeznek, mert nem a saját fajtájuk ellen lépnek fel).
Értsd meg: 5 molotovkoktélost azonnal el lehet fogni, és meg lehet büntetni, de 150-et????
De ennek semmi köze az igazoltatáshoz, a rendőri totalitáshoz, ez már nagypolitika...
Illetve annyi van, hogy ha nem a (láthatóan szabályosan) közlekedőket cseszegetnék, éjjel és nappal is, hanem az erőforrásaikat az ilyen hülyék kiszűrésére fordítanák, és nem a vétlen közlekedő polgárok akadályozására, akkor talán semmi bajom nem volna velük se nekem se másoknak...
A lopott járműveket nem autós üldözéssel meg ilyen veszélyes mutatványokkal kell Kovács II. örsvezetőnek megtalálni, hanem a fejlett technikai eszközökkel ki kell szürni, illetve a képzett nyomozóknak fel kell deríteni a bűnelkövető kilétét, és a kocsi pontos helyét.
Ehhez megint semmi köze az igazoltatásnak, mert a technika nem igazoltat, a nyomozó meg nem fog az út szélén lévő bokrokban hasalni, annál okosabb. intelligensebb. (Vagy annyira hülyének hiszed a bűnelkövetőket, hogy szerinted őket igazoltatással meg lehet állítani??? Röhejes, már megbocsáss. Sokszor egy ilyen fickó fejében több az IQ mint egy egész rendőrautó személyzetéében, pótüléssekkel együtt:))))) )
A ittas vezető példájára vissztérve elfogadhatatlan hogy ebben az országban egy két sör bűn akkor, amikor a bíró holtrészegen itélkezik a lebukott sofőrön mert alkesz. VAgy drogos. (Ismerek is egy ilyen urat már gyerekkorom óta.) Agyrém.
Azt hiszem a legjobb télleg az volna, hogy el kellene takaritani a rendőröket az utak széléről, megvonni tőlük az igazoltatás bármilyen jogát, az állampolgárhoz csak akkor szólhassanak, ha be akarják vinni, vagy fel akarják jelenteni. Az intézkedésről készüljö videofelvétel, hogy bizonyított legyen mi volt a rendőri akció kiváltó oka, azt a fakabátot meg aki nem tud szabályosan eljárni repíteni, a polgárt meg az idejéért amit a rendőr elrabolt súlyos forintezrekkel kárpótolni.
Ellenpont:
A vétkes károkozó télleges kártérítést fizessen az emberben, tárgyban esett károkért, akár 100 milliósat is, mert az ember felbecsülhetetlen érték.
Ez sokkal, de sokkal nagyobb visszatartó erő volna, mint kétszer ennyi moszkovita fakabát barom az utakon..