oxfordbook Creative Commons License 2008.10.28 0 0 127
sziasztok,

En Juniusban tettem le az FCE vizsgat a UK-ban. En jartam felkeszito vizsgara de eredetileg a CAE vizsgat kellett volna letennem, de en nem ereztem ugy hogy kepes leszek atmenni a vizsgan. Igy megbeszeltem a tanarral, hogy en nem akarok kockaztatni inkabb biztosra megyek az FCE-vel. Nem erdemes felkeszito vizsgara menni, mert ott is csak az elozo evek tesztjeit fogjak adni nektek... azokat otthon is meglehet csinalni onalloan es javitani a megoldokulcs alapjan. Vizsgatippeket meg ugyanugy ad nehany konyv a tesztek mellett is.
En mar biztos nem fizetek be egyetlen egy tanfolyamra sem. Onealloan jutottam el erre a szintre nem tanitott senki soha. Ez volt az eslo es az utolso amiert penzt adtam. Nem eri meg ha tudsz egyedul tanulni otthon.
Otthon letenni biztos konnyebb lesz, mert nagy valoszinuseggel konnyebben megerted honfitarsaidat, mint pl. egy franciat vagy spanyolt. :) Bar ha jarsz tanfolyamra elotte es ha nem tetszik a partnered akit valasztottak hozzad akkor kerheted a cseret. Itt nalunk volt ra pelda. Mondjuk en szerencses voltam. :) De volt olyan francia srac az osztalyban akinek egy szavat nem ertettem es egy kinai srac is. Az akcentusok nagyon durvak tudnak lenni (kitalalom az enyem sem tokeletes :) ).
Otthon meg azert nem valasztjak sokan a Cambridge vizsgat mert a legnehezebb vizsga es a legtobbjuknek csak papir kell a diplomahoz. Mondjuk ez a legdragabb vizsga, de aki az egesz vilagon elismert nyelvizsgat akar...... szerintem megeri.