Foeniculum V Creative Commons License 2008.10.27 0 0 379
>>>
Különben is, ha így pörögnek az események a világban, akkor érdemes lassítani és figyelni....

elmúlt időszakban épp a politika, közélet, gazdaság elől menekülök ide a művészetek világába.

különben magam is próbálkozom "alkotni", ha nem is épp művészi szinten: fazekaskodom.
Voilá:

Többek között ilyeneket alkotok.
Sajnos a "művészettől" még igen messze vagyok.
Bár ebben a témában is érdekel, hogy mitől válik művészivé bizonyos alkotás?!
Jó, vannak ún. iparművészeti alkotások, én is zsűriztettem már; "A"kategóriás eredménnyel, de most nem erre gondolok.

Kovács Margit szobrai elismerten művésziek, valóban csodás alkotások.
Múltkor valaki mutatott nekem egy keramikust, megtévesztően hasonló munkákkal.
Másolta K. M.-ot (nem szószerint a tárgyait, hanem az arckifejezéseket, a formákat, díszítéseket...) és ő is elismert művész. Hogyan lehet ez?

Vagy amin még sokat gondolkodom: mitől lesz egy alkotás ÉRTÉKES?
Főként kortárs munkákra gondolok.
Bár az is érdekel, hogy életében nem megbecsült művészek munkái miként érnek annyit haláluk után?
Gondolok itt pl. Van Goghra, vagy Csontvárira.

De miért ér sokat ma pl.egy Efzámbó (ha jól írom?) aki még itt él közöttünk, mit tud, amit mások nem? Holott van még rajta kívül számos magyar kortárs festő, aki biztosan jól fest. Vagy ki mondja meg, hogy Ő a jó?
Miről kell szóljon egy alkotás, ahhoz, hogy művészinek hasson?

Benne kell legyen a világ fájdalma, vagy elég, ha jó érzést csal az ember gondolataiba?

Azt hiszem kissé zavarosra sikeredett ezen gondolatmenetem, de talán ki tudsz igazodni rajta....