>azért szerettem az előadását, mert a "legunalmasabb" mondhatni legközhelyesebb volt,
Ezzel egy érdekes témát feszegetsz... :o)
Mindig felmerül a kérdés, hogy van-e _a_ legjobb interpretáció, amiről a szakma és a közönség konszenzussal mondja a legszebbeket illetve hány eltérő értelmezés/hozzáállás van, amik azért többről szólnak, mint pusztán eltérni a konvencióktól, csak az eltérésért magáért l'art pour l'art (esetleg pusztán csak a meghökkentés érdekében).
Én mindkettő megközelítést igyekszem respektálni. Én nagyon tudok örülni (többször is) egy rajongók által kiválasztott felvételnek éppúgy, mint szívesen evezek ismeretlen és vadabb tájakra is (remélem! :o))
Egy dologban nem hiszek, azt hiszem; nevezetesen hogy egy előadó * darab szorzat minden eleme mindig kötelezően és törvényszerűen _egyedi_ és csak úgy lehet teljes képet alkotnia magának az embernek, hogy minden kombinációt végighallgat. Abban már sokkal jobban hiszek, hogy egy-egy darabnál más-más esetleg jobban tudja elkapni a fonalat. Nézegetem Youtube-n Brendel Beethoven interpretációit, számomra nagyon lehervasztóak, de amit Schuberttel olykor tud művelni, az valami fenomenális.
PS: Meglehet elkezdem a Youtube-s favorites-okat gyűjteni. Arra nincs energiám és időm, hogy offline le is szedjem (pláne megkonvertáljam őket), védekezve a későbbi Youtube-ról leszedés ellen, de egyre több videó van, ami nagyon lelkesít és szívesen nézegetem+hallgatom őket. Sőt érdekes lenne egy negatív "feketelista" is, tipikus hibákkal, szélsőségesen rossz negatív példákkal.