_PISKO Creative Commons License 2008.10.27 0 0 8797
Na, sziasztok! :-)
Töredelmesen bevallom, hogy nem csak, hogy nem írtam, de nem is olvastalak Benneteket az utóbbi 3 hónapban:-( Sok minden történt velünk, nem is tudom, hol kezdjem.
Szóval: én szept-től dolgozom. Voltaképpen tetszik, jól esik valami mást is csinálni így 7 év után. Igaz, hogy csak heti két napot vagyok kinn Csepelen, és ez azért más, mintha minden nap kéne rohangálnom a munkahely, a lakás és az óvoda között, de idáig nem bántam meg, hogy visszamentem. A gyerekekkel nincs különösebb problémám: nem éppen lángelmék, de nem is erre számítottam. Ami viszont nem nagyon tetszik, ez a kétszintű érettségi meglétéből adódó helyzet. Egy csomó mindent nem kell tanítani, egy rakat dolog van, amit NEM LEHET számon kérni, szóval elég cifra ügy. De majd megszokom:-) Készülnöm is kell azért az órákra, ami elsősorban az én maximalizmusom miatt van, mert nem szeretek csak annyit tudni, ami a tankönyvben benne van. Főleg, mivel általában az érdekes részeket hagyják ki:-)

Soma a férjemmel van, amíg én tanítok. Egyelőre mindketten jól bírják, de nem egyszerű megoldani, mivel én kedden 8-15 között vagyok távol. Először úgy gondoltuk, hogy addig ők majd mindenfélét csinálnak együtt, de persze "ember tervez, Isten végez", szóval nem így lett, mivel a férjemnek annyi munkája van, hogy Soma ezalatt végig az irodában van vele. Be is rendeztük az egyik helyiséget játszószobának, és áldott szerencse, hogy viszonylag nyugis gyerkőc, jól eljátszik egyedül, így lehet dolgozni is mellette. A másik napom az nyugisabb, mert akkor fél 8-ra megyek: fél 7-kor indulok itthonról, a férjem elviszi Lorát 8-ra az óvodába, aztán mennek Somával az irodába, én csak 10-ig tanítok, és így el tudom hozni már 11-kor. Nem egyszerű, de csak túléljük valahogy ezt az évet.

Somával közben voltunk urodinámián, és úgy tűnik, a hólyagjával minden rendben van. December körül megyünk még izotópos vizsgálatra, aztán már csak eldől végre, hogy mi lesz a további sorsa. Akármit is mondanak, jövő szeptemberben fixen beadom óvodába.

Lora megkezdte az utolsó ovis évét, és szept. 1-jén kiesett az 1. foga.:-) Lessük lassan az iskolákat, hogy hova lehetne adni. Mindenképpen kéttannyelvűt vagy nyelvi tagozatosat szeretnénk, van is választék a környéken. Mostanság kezdődnek a nyílt napok, el is szeretném vinni néhány helyre. Aztán majd kiválasztjuk azt, ahol a legszimpatikusabb a tanító néni. No persze, hogy felveszik-e, az már más kérdés:-) Továbbra is jár úszni, sőt, novembertől a Jövő CS keretein belül folytatja az úszást. Az eddigi oktatója beajánlotta az egyik edzőnek, aki megnézte, és közölte, hogy örömmel látná. Egyelőre heti 3 alkalommal megyünk, aztán ez 4-re fog bővülni. Nem tudom, mennyire fog nála beválni, mindenesetre addig járunk, amíg neki tetszik. Úgyis az volt az elsődleges szempont, hogy megtanuljon úszni, ezt pedig teljesítette: tök szépen ússza mind a 4 úszásnemet. Ami ezután jön/jöhet, az csak hab a tortán:-) Jár az óvodában művészi tornára, angolra és heti egyszer délelőtt zenei előkészítőre. Mondjuk azt nem hiszem, hogy ez utóbbin maradandót alkotna, de nagyon szereti. Nagy kedvencei mostanság a lovak, és nyúz, hogy megtanulhasson lovagolni. Még várok egy kicsit, hátha kinövi (egy időben a balettel volt ugyanígy), aztán, ha nem, akkor azt is kipróbáljuk.

Soma időközben 3 éves lett. Továbbra sem valami nagy növésű: 92 cm és 12,5 kg. Úgyhogy jót mosolyogtam, hogy Ancsúr 104-es gatyókat néz Zádornak, Soma 18-24 hósokra valót hord:-) Rengeteget képes beszélni, és nagyon gazdag a szókincse. Precízen el tudja mondani, hogy hogy jut el a táplálék a nyelőcsövön át a gyomron keresztül a belekig, érdekli hogy a testünkben hol van csont, és azt hogy hívják. Nagyon szereti a zenét: az utóbbi 1 hétben naponta 3-szor kell meghallgatnunk a Muszorgszkij CD-t. Ez nem vicc, imádja:-) Nekem már herótom van tőle, de nem tehetek be mást. Ma előadta, hogy bár M. nagyon csúnya ember volt, de nagyon szép zenét írt.:-)

Örömmel látom, hogy vannak itt még teszveszesek:-) Én is ott ügyködöm, igaz eladni szoktam csak az esetek többségében. Az ott eladott ruhákból szoktam finanszírozni az új "kollekciót".:) Nem kis meló, de megéri:-)

Sajnos Lora mára beteg lett, egész nap nem ment le 39 fok alá a láza, pedig kapott 3 kúpot, volt hűtőfürdő, priznic, Aconitum meg minden. Eredetileg azt terveztem, hogy most, az őszi szünetben lemennénk Pécsre, de szerintem így nem lesz ebből semmi. Somának meg a hasa megy, sikerült is ma kétszer bekakilnia, pedig már április eleje óta szobatiszta.

Hát így hirtelenjében ennyi. Igyekszem gyakrabban jönni:-)
P-