djuice Creative Commons License 2008.10.26 0 0 8342
Kedves Misi!
Lassan tényleg kiderül hogy ez az elektronikus írka-firkálás nem az én asztalom. :) Pedig tube kollégához képest én próbálok mindig nagyságrenddel részletesebben kibontva laikus számára is érthetően fogalmazni, engem valakinek mindig sikerül félreérteni. (na mindegy ezt azért máshol is tapasztalom az élet egyéb területén tehát próbálom a sorsom elfogadni és a hibákból tanulni...)
Az Asio driver-hez meg annyi hogy eredendően ezt még win95-98 rendszerre találták ki mikor még a multimédia fogalma csak gyerekcipőben tipegett. Azóta pofozgattak a technikán de alapjait tekintve kellett megkötéseket tenni. Ugye az elve az hogy az OS-t kikerülve közvetlen hardver elérést biztosítson. Csaképp a win meg nem olyan legény aki tűri hogy irányítsák. Magyarul ő intézi a megszakításkezelést és a CPU timeing-ot a grafikus felület meg az összes periféria meg buszrendszerek között stb. Tehát Asio gyurika kb a sor közepén várja hogy kap-e majd a "vajaskenyérből..." Fősulin volt alkalmam fél évig op.rendszer elméletet meg torlódás elhárítást és holtpont kezelési technikákat biflázni, mitöbb számítani, tehát van némi elképzelés a dolgok mikéntjéről.
Ami viszont a lényeg hogy egy általános hardverhez egy általános illesztőprogram csak egy körülbelüli megoldást fog adni, míg egy dedikált hardverre írt meghajtó program sokkal eredményesebb. Nem véletlen hogy a videokártyákhoz a gyártóik célirányosan készítik a drivereket. Ott nincs semmilyen Asio hülyeség, ott az van ami max a directX felől közelít, ami meg ugye szerves része a win-nek és mitöbb gyárilag kiadott forráskódra lehet hozzá programozni.
Na röviden ennyi a szűkös ismereteimből.
Bocs az off-ért!
Előzmény: mokusmisi (8339)