Félig Off:
Ez az ASIO4ALL tényleg csak elméletben és szükségmegoldásként működne. Számtalan fórumon van róla szó hogy semmit sem csinál hiába van rajta a szerzője szerint laikusoknak is pofonegyszerű "george bush mód". Én is kipróbáltam de nálam sem működött. Véleményem szerint ez az egész Steinberg-féle ASIO driver egy rakás szerencsétlenség. Ott a Native Instruments B4-e vagy bármelyik szoftvere ami tud önállóan futni, sima szabványos ringyówzos MIME vagy DirectX felületen gyönyörű szépen elrobog, az ASIO meg nyeklik-csuklik. Hardveres ASIO persze teljesen már tészta, de arról nincs sok tapasztalatom. Én egy Creative SB Live 5.1 kártyát használok mert erre még raktak MIDI/Game portot viszont az újabb Audigy kártyákon nincs ilyen, tehát csak USB-s hangszerrel vagy MIDI-USB átalakítóval megy a téma. Utóbbival "többe van a leves mint a hús"! Esetleg a legújabb X-FI kártyák zenei változata jöhet még szóba ha itthon valaki forgalmazza. De más alternatíva lehet az említett M-audio, Echo Audio, vagy a szintén profi Emu (0404USB stb.) amik már olyan 40rúgótól indulnak árban igaz, de ezek zenei célra lettek kifejlesztve, viszont pc-s játszadozásra és mozizásra alkalmatlanok, oda Audigy és X-FI kell.
Amúgy tehtube mondta egyszer hogy ő az SB Live-jával is csodás gyorsaságú MIDI válaszidőket tud elérni, én mindenesetre a B4-et stand alone módban sem tudom 35ms alá tornázni hogy ne recsegjen-ropogjon más alkalmazásokban futó VSTi hangszerek meg eleve reménytelenek a nagy késés miatt.
Ezek fejében én inkább valami külsős USB-s karira szavaznék még ha picivel drágább is (pl. Emu 0404USB, ebben van két normális minőségű mikrofon előfok is!) mivel ezt később egy laptoppal is kényelmesen lehet használni, míg a PCI-s kártyák asztali gépet igényelnek.
Az Audigy-khez, X-FI-khez még annyi tartozik, hogy az ezekbe kifejlesztett EAX stb. hangzást javító eljárások egy Vista használatával füstbe mennek, mivel a varázslatos op.rendszer semminemű támogatást nem tartalmaz már rájuk (esetleg a hardveres ASIO még működhet, nem tudom) tehát nem véletlen hogy a régmúltú hangkályhás Creative inkább az mp4 lejátszók piacát igyekszik most meghódítani a mostoha microfos galád húzása miatt. :)
Végül amit még érdemes kipróbálni (bár ez igazán csak az SB Live kártyákhoz lett kitalálva) a KX-driver. Ez állítólag tényleg csodát tesz az Asio4All-al ellentétben, viszont SB Live-ot legfeljebb csak használtan lehet már kapni!
Ezt a progit most fogom én is kipróbálni, majd szólok ha működik.
Ja és zenei célú gép összerakása ügyén javasolnám a szakértő Syncopa kft-t vagy Bt-t! A Tamás nagyon jól esti a dolgát! www.syncopa.hu
ON: