Alfato
2008.10.25
|
|
0 0
506
|
Szia!
Előre is köszi. Nekem füst problémám van. Ha ki akarom nyitni az ajtót, akkor a kallantyút ki kell húzni, de amikor kihúzom hátul füst jön ki a kazánból. A másik gond maga a begyújtás. Azt vettem észre, hogy sokkal hamarabb lehet begyújtani, ha begyújtás után becsukom az ajtót, és a füst irányváltóját (nekem csak kallantyú) csak félig tolom be. Kb 10 perc múlva teljesen be lehet tolni, mert már akkor a nagyobb rönkök is izzásba jönnek. De nem vagyok benne biztos, hogy ez így jó. Nem akarom, hogy baja legyen a kazánnak. Akik beépítették azt mondták, hogy egy hasább keresztbe, rá a kerozinnal átitatott gyújtó, és kész, lehet betolni a kart a helyére...no ez nekem sohasem sikerült (hovatovább nekik sem). Azóta rőzsével gyújtok be. Alulra keresztbe a két végébe rakok rövidebb hasított fát, majd 5-15 cm átmérőjú rönkök következnek, egy adag papír, majd bőséges rőzse a tetejére. Így kb 10 perc múlva magára lehet hagyni a kazánt.
Nekem 1000 L pufferem van de nem padlófűtésre használom, ezért egyelőre elegendőnek tűnik.
A füst eléggé komoly gond (feleségem húzogatja az orrát, én meg nyelhetek a kazán miatt, mert az én hülyeségem ez :-) ).
Tamás |
Előzmény: lacko1977 (505)
|
|