Ezeket a Conrad-os, meg hasonló vezetéknélküli átvivőket felejtsd el!
Egyszer tévedésből én is beugrottam egy ilyenbe, valakinek ajánlottam, hogy ha nem akar kábelezni, akkor beszerzem, és be is szerelem nála.
Megrendeltem a Conrad-tól az egyik típust, ha jól emlékszem, olyan 30 ezer körül volt az ára, és azt hiszem, 100m hatótávot írt a specifikációja.
Mikor megérkezett, vittem a helyszínre, telepítem az adót az egyik szobába, a vevőt a másik szobába, bekapcs, és hangyák háborúja van kép helyett.
Állítgatás, jelkábelek átnézése, sőt jelkábelcsere, de semmi javulás.
Ezután tévékészülék a vevővel együtt átcipel a másik szobába, ahol az adó is volt, és csodák csodája, megjött a kép.
Egészen addig, amíg be nem álltam az egymással szembefordított antennájú adó és vevő közé.
Abban a pillanatban behangyásodott, zajosodott a kép.
Magyarul nemhogy 100, hanem 5 métert sem tudott zavarmentesen átvinni.
Telefon a Conradnak, hogy biztosan rossz a készülék, mi a teendő ilyenkor?
Vagy vigyem be a szervizükbe, és megnézik, vagy küldjem vissza, és adnak egy másikat helyette, vagy vissza a pénz volt a válasz.
Én bevittem, mire a szervizember felvilágosított, hogy a készüléknek nincs semmi baja, ez ennyit tud.
Na, ekkor kértem vissza a vételárat.
Tudom, hogy vannak erre a célra jó minőségű készülékek, csak éppen horror árakban, ami messze nem éri meg egy átlagembernek.
Inkább próbáld meg a kábelezést, egy kis gondolkodással, kézügyességgel max. néhány ezer forintból megoldható.