Nem eleg persze ..
elmondom hat mi a prioritasaim(talan az eletem eemenyeitol befolyasolva )
-minden diktatura mely hasonlit a tolem megelthez, plusz kinzas ,szemelyes onkeny KIIRTANDO barmilyen pillanatnyi veszteseggel. Mert egy ilyen diktatura megrokkantja az allampolgarait legalább ket generaciora (láttom ezt a ceausescu-i Romaniaba ..) . Szivesen szovetkezek ebben az ordoggel magaval...
-mnden olyan hit amely eroszakosan akkar terjedni vagy nem ismer el mast csak a sajatjat,IZOLALNI KELL- MEGTARTANI SAJAT KULTUR KORNYEZETEBEN
-minden terrorista tervet,akciot,minden kalozkodast,eroszakosagot mint tomegfegyvert LE KELL KÜZDENI.
..és mert ezeket nem teheted maskep csak eroszakkal,meg nagyobb eroszakkal kell valaszolni ( a humanumra nem reagal,). A kerdes aztan az hogy a gyoztes eroszakot kifejto rend teremtoket hogyan es mi kep lehet ellenorizni leszerelni..
Miert állitom hoyg erre jogunk van ?
Mert: a humanizmus a demokracia megvedi az ellensegeit is ,azoknak is megadja a jogot hogy fellépjenek ..igy sajat maga vedene meg azt az erot amely majd eltuntetni szertene
Az eroszakosak eppen hogy a demokracia torvenyeire hivatkoznak hogy megakadalyozak az ellenuk levo akciokat de sajat maguk dizpozicios teruleten nem alkalmazak a hivatkozott elveket... Ebben az egyenlotlen harcba meg kell engedni hogy a legradikalisabb megoldast is hasznaljuk mert az mindig az ULTIMO RATIO. A demokracianak aztán meg van az eszkoze hogy a testebol kiemelkedett szupresziv eroket elobb vagy kesobb eltelhese kivegye a szisztembol (lassd a kinzo amerikai katonak helyzetet ). A peldas fekelosegre vonas preventiv szerepet is kap..
nem perfekt de nincs mas megoldas. Vissza a kerdesedre. Igen ,minden olyan erot partolok amely kiirtotta Sadam Hussein diktaturajat..azoknak a feleosegre vonasat amelyek tul leptek a szuksegsen el ekll itelin. Most si azt hiszem hogy adva leven az iraqi helezt kulonlegesege (szunitak siitak kurdok ) es a kulso befolyas..a feken tartasnak még folytatodnia kell. Obamarol nemtudok en semmit sem tobbet mint amenyit mondtam..de ismerem az infiltralas lehetosegeit es egy ilyen infiltralasi veszelyre fel kell hivni a szavazok figyelmet. Ha azok megis megvaalsztjak ( ugy latszik ) akkor ez megint az o feleloseguk lesz es ok fogjak a kovetkezmenyeit is szenvedni..
Tudataban vagyok anank hoyg amit irok nem fog egyetemes szimpatiat ki valtanai..de ennyi ev elet utan megatnultam hoyg minden elvet csak addig szabad parktikaba atvaltani amig az neme gy amsuóik eppenoylan fintis elvet nem sért.