Supersonica Creative Commons License 2008.10.22 0 0 19297

Csak egy apró megjegyzés és elgondolkoztatás:

szép az, hogy legyen 10 pincér, de nem CSAK rajtuk múlik az, hogy az étel milyen melegen érkezik ki. Ugye egyértelmű, hogy a konyhán dolgozik X szakács. Jobb helyeken a tányérokat speciális tányérmelegítőben előmelegítik (pontosabban forrósítják), úgy tálalják rá az ételeket. Ilyenkor mindegy, hogy három pincér szolgálja fel, vagy 10.

A baj akkor van, ha nincs tányérmelegítő, melegítőhíd és kicsi a konyha. Ilyenkor egyszerre csak mondjuk 10 tányért (egy körasztalhoz) raknak ki, kimegy a 4 pincér, lerakja, bemegy a konyhára, kivárja, amíg a következő tizet kitálalják és mennek a következő körre... Ilyen tempóban 130 főnél bőven előfordul az, hogy a főasztal már rég megette az ételt, az utolsó asztalhoz meg még csak akkor ér ki az étel. Szóval semmit nem ér a 10 pincér, ha kicsi a tálalási / konyhai keresztmetszet.

Ha ilyen félelmeid vannak, akkor válassz büfét. Vagy hibrid megoldást, hogy a hideg előétel és leves fel van szolgálva (ennél többet magyar ember amúgy sem tud nyugton kivárni), a főételtől pedig büfé. A csévingben garantáltan órákig meleg marad az étel, mindenki akkor szed és annyit, amikor csak akar.

Uff, szólottam :)

A beleszólást pedig kedvesen próbáld leszerelni, még mindig RÓLATOK fog szólni az egész, nem más álmait kell megvalósítani. Ha kedvesen nem megy, akkor lehet azzal is, hogy nem adnak bele egy kanyit sem, akkor ne legyen belepofa :). Amúgy szerintem sem lehet ELVÁRNI a szülőktől, hogy anyagilag támogassák a dolgot, ma már más idők járják, mint 20 - 30 évvel ezelőtt, amikor a lányos apának illett az esküvőt fizetni, a fiús apának a menyasszony ruháját és a virágokat, meg további ilyen nyalánkságok.

Nekem amúgy még annyira fura, amikor előttem beszélik meg az ifjú párok, netán szülők, hogy az énáltalam meghívott vendég x, a te általad meghívott y, és akkor te ennyit, ő meg annyit fizet...

Rafaello esküvőpont: én most Tőled hallottam először róla :), látom van néhány hirdetője. Ennél sokkal nagyobb hírverésnek örvend a Just Married center, ami viszont még meg sem nyílt, júniusban rakták le az alapkövét :)

Előzmény: Kiskukacka (19295)