cirrocumulus Creative Commons License 2008.10.22 0 0 4020
Nagyon jó hangulatú és igen sikeres volt a szombati INVOCATIO MUSICALIS koncert a Szent Margit Gimnáziumban! És igen szép számban gyűltünk össze!

Már a koncert előtti beállásnak a folyosóra kiszivárgott hangjaiból is érezni lehetett, hogy nagy formában van a zenekar, úgyhogy számíthattunk rá, hogy jó lesz a koncert :o)

Most az alábbi dalok hangzottak el:

- Greg Lake nyomdokain

- 128. református zsoltár (feldolgozás)

- Utazás az Andokban

- 338-as ref. ének (feld.)

- Soundtrack

- 373-as ref. ének (feld.)

- 47. ref. zsoltár (feld.)

- 137. ref. zsoltár (feld.) (Babilon folyói mellett)

- 511-es ref. ének (feld.)

- La Mer

- 257-es ref. ének (feld.)

- 302-es ref. ének (feld.)

- Tündérmese a Loire mentén

- 42.  ref. zsoltár (feld.) (Mint a szép híves patakra)

- 356-os ref. ének (feld.)

- 9. ref. zsoltár (feld.)

- Utópia

- Levitáció

- 200-as ref. ének (feld.)

- (ami itt hangzott el, az nem jut eszembe, hogy mi volt…, de ezalatt mutatta be Attila a zenekar tagjait)

Ráadások:

- 395-ös ref. ének (feld.)

- XV. századi vándorok

- és még egy szám volt, ennek nem tudom a címét, régebben ezalatt történt meg a zenekar bemutatása, most már csak zenéltek – mindannyiunk örömére :o)

Egy kis csúszással ¼ 8h-kor kezdődött el a koncert és ¾ 9h-kor lett vége a 3 ráadással együtt.

A listából is látható, igazán tartalmas estében volt részünk!

Feldolgozás-blokkok és saját zenék váltogatták egymást. A kezdeti, kicsit még bizonytalan megszólalást néhány szám után egyre erőteljesebb játék követte már, nagyon belelendült a zenekar. Ezen az estén lényegében egy rock koncertet élvezhettünk, a sok feldolgozás ellenére is, mert most ezek is igazán energikusan hangzottak el! Erre a koncertre Naszádi Gábor is lecserélte akusztikus gitárját elektromosra. Az első pár dalnál ez még kicsit zavaró volt számomra a „lájtos” megszólalásoknál, de a későbbi egyre dinamikusabb játékhoz már jól illett. A 373-as éneknél kicsit fájlaltam, hogy a közbeiktatott basszusszólóval megtört ennek a dalnak a szép íve. A koncert vége felé megszólaló 200-as éneknél pedig eleinte szomorkodtam, mert nem abban az általam nagyon szeretett méltóságteli változatban hangzott el; de rá kellett jönnöm, hogy ehhez a mostani koncerthez tényleg sokkal jobban passzolt a vidámabb és most különösen pörgősen előadott verzió. (Gondolom, a karácsonyi koncert majd úgyis ismét egy akusztikusabb és szelídebb koncert lesz, az alkalomhoz igazodóan.)

Ezen a koncerten Szvetnyik Margit is nagyon elemében volt, nagyon élveztem a hegedűjátékát! Az eddigi koncertjei közül sztem most volt a legjobb; úgy érzem, mostanra érett be igazán. Nagyon nagy kedvvel játszott és nagyon együtt élt a zenével!

Attila most is csodálatosan fuvolázott, hol elzsongítóan (pl. a Tündérmesében), hol úgy, hogy libabőrös lettem a játékától. Élmény volt hallgatni!

Ezt a mostani rockosabb megszólalást a zenekar is nagyon élvezte és a közönség nagy tapsokkal, ovációval, időnkénti elismerő befüttyentésekkel díjazta. Jó volt látni Attiláék örömét!

Ez a szombati koncert tipikusan olyan volt, hogy fölmerül az emberben: mikor lesz a következő koncert? :o) Nekem ez már ott,  közben is eszembe jutott, mert annyira magával ragadt a koncert, hogy máris azt éreztem, legszívesebben újból mennék már :o)

Két kihagyott koncert után nagyon jó érzés volt ismét ott lennem! Nagyon jól éreztem magamat ezen az estén!

A fórumosok közül többen is ott voltunk, Gaba azt ígéri, hogy fotók is lesznek majd.

Clavicula most nem fotózott, ő Vincze Lillával együtt volt ott a koncerten. Talán éppen ezért nem itt, hanem a Lilla topikban gratulált Attiláéknak, még frissiben, amikor megemlítette ott az esti koncertet. :o)

Előzmény: cirrocumulus (4014)