Sziasztok!
Elsősorban Ninonak, de mindenki okulására!
Tegnap voltam az idősebb fiaméknál (már többször is, de most egy kerti-parti volt, így nem a lakásban, hanem a "természetben").
Ez egy lakóparki terület, ahol vagy 8-10 ház van körbekerítve, házanként 8-10 lakóval.
Szóval betekintést nyertem a körbekerített rész "kertészszagértő" által tervezett fásításba.
Tényleg a Nino által alkalmazott terminológia illik rá. Pénz-szagértő! Sokkal kevesebb fa elegendő lett volna! (de a pénz a döntő).
A fák közötti távolság szűk 2 méter, és van úgy, hogy ezek között még van egy-egy fenyőfa is. A faltól úgy 1,2 méterrel van két fenyőfa is ültetve. Most még elférnek, mert fél méternyiek, de mi lesz pár év múlva? Vagy elférnek a fal mellett, vagy kivágják! De ugyanez a többi fára is! Most még elvannak a közeli távolság miatt, de mi lesz pár év múlva? Eleve halálra van ítélve egy része!!
Ajánlottam a fiamnak, hogy egy szabad helyen telepítsen kákit! Ennyit áldozhatunk a szemlélet megváltoztatására. Benne is van! Azt mondtam Neki, hogy ne számítson arra, hogy minden termés az övé lesz, de hátha az lesz a vége, hogy többen az ilyen fák telepítése mellett voksolnak, és végül az "ésszerű" fák telepítése lesz a jövő.
Lehet, hogy nem vagyok normális, hogy ilyen ideáim vannak?