Az utólagos szigetelést egészen a parketta alatt készitették, a behúzott szigetelő fólia tehát az udvaron a lábazatnál kezdődött, a szobában a parketta alatt ért véget. Az egész házban müködik, kivéve a tűzfalon, ott a lábazat és a parketta szinte egy szintben van, és amint írtam részben a bátyámmal közös, aki nem szigeteltetett, de mint már mondtam, miután a bútorokat elhúztuk, majd másfél évig őrült módon szellőztettem, egy darabon ujra is vakoltuk, így megszünt a vizesedés.
Az a helyzet, hogy van egy szekrénysorom, amit szinte már sehová sem tehetek, mert mögötte mindig vizesedik kicsit a fal. Jól tudták a régi asztalosok, hogy a bútornak láb kell. Lassan kicseréltem már egy csomó butoromat a nagynénémmel, aki Budán lakik a negyediken, neki mindegy mi van a fal mellett. Persze kicsi bútorokról, komódokról van szó, amit kocsival könnyen hoztunk, vittünk.
Van egy szép régi szekrénye, azt is szeretném az én telitalpúmmal kicserélni, de a férj merven elzárkózik. Az már nem fér a kocsira. Végül is a telitalpu szekrénysor 2 gardrobja az előszobában talált menedékjogot, a többi decensen, távol a faltól az egyik szobában, ami jelenleg fűtetlen.
Sziasztok.