>mert bármit el tudok képzelni.
Meg az ellenkezőjét is. Vagyunk így sokan, sokszor... ;)
>nehéz kiszűrni az igazat... sőt számomra lehetetlen vállalkozás.
Ez a jövő sőt talán a _ma_ egyik legnagyobb kihívása. És ez a téma csak kicsiben ilyen, a tőzsde még sokkal durvább. Találd meg, hogy ki mondja meg a frankót Miközben a két témában mondjuk közel azonos a tudásod/nemtudásod.
Én mindezzel kapcsolatban is erősen hiszek a hálózatosodó együttműködésben. Hogy kire és mikor kell figyelni. Nem elég, hogy van egy hiteles ember, hiteles véleménye: egy adott témában ez lehet félrevezető.
Napjaink egyik sláger életmód-témája, hogy ásványivizet ígyunk (mekkora sótartalommal) vagy csökkentett deutériumos vizet. Van orvos, aki azt mondja az utóbbi csak a f*sáshoz jó, meg arra hogy nagy kárt/hiányt csinál benned, miközben egyre több készülék van, ami otthoni előállítást támogatja.Az előbbieket meg azért szokták elutasítani mert a túl sok sót nem tudja feldolgozni az ember szervezete (pláne ha szükségesen sok vizet iszik az ember: egyébként mennyi vizet igyon ez ember naponta átlagosan?;) A bőrelváltozásokon is leszűrhető az eredménye.
Egy adalék a fentihez. Van egy hölgy Zsámbékon akivel az ilyen témákat szeretjük átbeszélni, mivel azonos irányba mutatnak tárgybeli gondolataink. Tudni kell Zsámbéknak elképesztő ivóvíze van (országos megítélés szerint is), az egyik legdrágább előállítású, legtöbbet is kell érte fizetni az országban, de érezhetően más is. Én amikor először kóstoltam pár éve azt mondtam ilyen finom a világon másutt nincs, annyira beleszerettem, azzal együtt, hogy láttam a mosógépek gyilkosa (ha nincs a házban vízkő elleni rendszer -> és még ez sem olyan durva mint elsőre hangzik). Na az említett hölgy nem hajlandó belőle egy kortyot sem inni, veszi a palackozott vizet.
Hasonló témák: aszpartám vs. xilit, fahéj alkalmzása sütéskor főzéskor, káposztlevese diéta, tojás meg sárgája vs koleszterin, milyen kenyeret együnk, cukorbetegség ugrásszerű növekedése és elemzése. Soroljam tovább? ;)
Ezek az egyszerűbb témák, amikbe még én a hajszolt informatikus is beleszaladok. Most képzeld el, ha oda is figyelnék...;)