Szia,
Az
Atreides-, illetve a
Harkonnen-házat tavaly kiadták új borítással, azokat meg tudod venni.
Egyelőre a tervezett újra kiadások a Szukitsnál a következőek:
- Corrino-ház
- A DŰNE
- A DŰNE MESSIÁSA
- A DŰNE GYERMEKEI
(Indokolt a nagybetű. :D) Ajánlom, hogyha olvastad a Dűnét, akkor a Messiásával és a Gyermekeivel folytasd. :)
Innen Neked meg SPOILER, úgyhogy ne olvasd tovább. :) Én szóltam. :)
Plusz még ugye a "befejező" (eeeeh, de rossz íz van ezt kimondva a számban) kötet, a Homokférgei. Itt alant majd elolvasható a tartalma. Amennyit lefordíttattam, fordítottam belőle, hát... "csudálatos", mennyire nem értették meg tényleg Herbert Mester mondandóját, mert e kivonat alapján ebben az egy könyvben annyi akció van, mint az eredeti Sagában együtt véve:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandworms_of_Dune
A vízben is eléldegélő, genetikailag módosított homokféreg az egyik legdurvább, a másik meg a romhalmazzá pusztított Arrakis földjében, mélyen lent alvó II Leto homokférge, aki az újjá élesztett Waffnak tör elő, miközben az Ithacán is van egy II. Leto... A harmadik, ha jól értelmeztem, egy fajta béke az emberek és gépek között... (itt a fejem fogtam), és mindezt a Végső Kwisatz Haderach Duncan Idaho viszi majd végbe.
Szóval, felejtős. :D De azért "érdemes" elolvasni a kivonatot, miként zárták ők le.
Gondolom kiadják majd a Heroes of Dune szériát is. Bár ne tennék. Mindegy, no, ez csak a magán véleményem. Ugyanez áll Asimovra is (attól függetlenül, hogy nem olvastam az itteni utódok írásait, de úgy döntöttem, ezt nem is fogom megtenni; szerintem az lenne a legjobb ha soha senki nem próbálná meg egy másik, elhunyt író munkásságát folytatni).