Civilkontroll Creative Commons License 2008.10.15 0 0 723
Értelek, és látom, hogy egy alapjaiban jó szándékú ember vagy.
De a penészedés megszüntetése, az ma éves szinten sokmilliárdos biznisz, és 95%-ban hatástalan. Tehát aki régebben van otthon ebben a témában, az pontosan tudja, hogy itt már emberek százai fizettek millión felül (igen, igen millión felül!!!) feleslegesen penészedés megszüntetését célzó eljárásokra. Hasonlóan "ütős" garanciáknak bedőlve, mint a tiétek.

Amikor körbelövik egy ház alapját a talajvíz ellen(800.000.- ért), akkor arra vállalnak garanciát, hogy nem fog talajvíz szivárogni az épületbe. Ez igaz, és ha mégis jön a penész, akkor az igazságügyi szakértő meg fogja állapítani, hogy nem nedvesedik alulról a fal, tehát nincs miért kártéríteni. A baj az, hogy nem azért penészedtek.

Amikor a 40-es porotherm blokkból épült házat még plusz 10 cm Dryvittal leszigetelik, és mégis penészednek, akkor nem követelhetnek semmit sem az építésztől aki tanácsolta, sem a kivitelezőtől aki 1,5 millióért megcsinálta, mert a "hőhidak" megszüntetése volt a cél amire ők garanciát is vállaltak, csak hát nem a "hőhidak" miatt penészedtek.(ennek legalább annyi előnye volt, hogy csökkent a fűtésszámla)

Ezek és a hasonló dolgok miatt gondoljuk azt nagyon sokan, hogy óvatosan kell bánni az ilyen csodaszerekkel.

Én nem állítom azt, hogy a Thermoshield nem tud magába fogadni valamennyi nedvességet. Bár a pontos mennyiséget /m2 még senki nem tudta elárulni nekem...
Azt sem állítom, hogy nem szórja szét a hőt. Mert biztosan szétszórja.

Amit én állítok, az a következő: most két olyan lakást szellőztetünk a következő két hétben , ahol tavaly használták a Thermoshieldet és reggelente mégis folyik az ablakokon a víz. Pedig még messze vannak a mínuszok.

Tehát egy olyan lakásban, ahol viszonylag kevés párát kell rövid időre pufferelni, biztosan beválik, de egy nagy páraterhelésű lakásban gyakorlatilag ablakon kidobott pénz. Ezért kell Neked is odafigyelni, mint képviselőnek, hogy mit ígérsz és mit nem, a termékeddel kapcsolatban!
Előzmény: Hőkereső (720)