Erinaceus Creative Commons License 2008.10.15 0 0 5905
Rhye’s mod – sztorim folytatódik:

1780-ban járok, és nem a legboldogabb a helyzet, bár még minden lehet.

Vazallusaim kicsik, gyorsan kutatnak (hollandok főleg, de a spanyolok is – a portugál és mali provincia van még), és bosszantóan öntudatosak, nehezen adják a techet, és csakis „reálértéken”, cserébe más techért – ami viszont nekem nehéz, mert nagy országomnak többet kell kutatnia egy techért (ez a mod egyik sajátossága)… a fizikát kutatom, miközben pl. a németeknek már infantry van!

És ebben is vagyon nekem az aggodalom: a németek felmondták a védelmi paktumot nemrég, és így könnyen lehet, hogy majd nekem esnek, bár eddig a törökökkel voltak/vannak hadi konfliktusban… na igen, a törökök… akiket hiába terelek a kereszt egyháza alá, mindig kifarolnak az iszlám félhold felé… már nem is hajlandóak diplomáciára…

Egy a lényeg, kénytelen vagyok haderőre gyúrni, úgy tetszik.

Mindeközben a gyarmatosítás sem alakul jól. Amerikai kolóniám egy darab van, a másikat a helyi barbárok felmorzsolták-lerombolták. Afrikában is volt egy városom Tunéziában, de azt meg Napóleon elkérte egy Népi Kongresszuson, és a világ megszavazta neki – püff :((

(én meg beadtam a derekam…)

Stabilitásom is ingadozik. Gazdasági depresszió is van. Sok a jóból.

Nem tudni, vazallusaim mikor „lépnek ki”, jelenleg rájuk épül a birodalmam stabilitása…

Szerencsére a Kárpát-medence olaja az enyém, még majd kiderül, kell-e használnom…