Civilkontroll Creative Commons License 2008.10.14 0 0 663
Szia mindenkinek!

Thermoshield témában az én hozzáfűzni valóm a következő:

- A kerámia gömböcskék magukba szívják a vizet. Ez OK. De mennyit? És ha telítődik akkor mi van?
Tehát a telített helyiséget is ki kell szellőztetni, mert még egy NASA által fejlesztett bevonat sem képes végtelen mennyiségű vizet magában tartani. Vagyis kiszellőztetjük a falba szívott vizet, hogy újabb vizet szívhasson magába a bevonat.

Ezért fizetünk kb 1.000.- -1.200.- Ft/m2 anyagköltséget, és vagy felkened magad, vagy kifizeted a festőt.

Akkor nem egyszerűbb és lényegesen olcsóbb egyből kiszellőztetni, és nem belerimánkodni a párát a falba ezerért?

A hőkamerás felvételekkel meg elég szkeptikus vagyok. Ez megint a parasztvakítás egy újabb eszköze. Marha látványos, hogy itt piros, ott meg zöld, de az csak a kamera beállításától függ, hogy az a különbség tíz fok, vagy egytized fok.

A Thermosieldről meg szerintem sokat elárul a következő "garancia":

"A Czinege és Fiai Kft. semmilyen olyan adatot nem közöl, amely a fogyasztók megtévesztését célozná. Erre nincs is szükség. A bevonat működése fizikai tulajdonságokon alapul, így részünkről – akik csak kereskedünk vele - befolyásolhatatlan. A bevonatban levő üvegkerámiagolyók minden körülmények között visszaverik - a bármely irányból érkező - hősugarakat. A kiváló kötőanyagoknak köszönhetően, mindig kialakul a féligáteresztő membrán. Ezek a bevonat működésének alapjai. Minket előbb a – világban 20 éve tartó – folyamatos ellenőrzés, azután saját kísérleteink, mára pedig, a megelégedett vevőink visszajelzései győztek meg, és teszik megalapozottá fenti kijelentésünket. Ifj. Czinege Károly"

Tehát az biztos, hogy a hőt visszaveri. Meg az is biztos, hogy kialakul a membrán. De hol a garancia arra, hogy megszűnik a páralecsapódás és a penész?

Szóval azt gondolom, hogy egy a penészedés végleges megszűnésére vonatkozó 100% pénzvisszafizetési garancia szerződés még mindíg meggyőzőbb.
Előzmény: Hőkereső (662)