aiol19 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 1099
De legalább a Pó-síkság "szubkontinentális" és Szlavónia "kontinentális" besorolása elég közel áll a valósághoz, pláne, ha valóban csak az egyes országok belső viszonyai alapján nézzük. Na de hogyan lehet Magyarország valamelyik térségét "mediterrán", "mediterrán jellegű", "szubmediterrán" jelzőkkel illetni? Sajnos ez nem megalapozott. Persze a megfelelő domborzati pontokon, nagyvárosokban számos mediterrán növény telepítésével teremthetünk mediterrán hangulatot, ha a horvát tengerpartot nézzük, ott nem is túl nagy a fajgazdagság, az ott közterületen megtalálható növények közül talán csak phoenixet, washingtoniát, citrusféléket nem lehet nálunk sikeresen átteleltetni a jobb helyeken. Egy város meg lehet a "mediterrán hangulatok városa" törökös, sikátoros építészete és a hegyoldalra épült nagyváros adottságai miatt fejlődő növényzete alapján, bár nekem inkább a "balkáni hangulatok városa" jelző jutna eszembe, persze ez nálunk nem lenne túl pozitív csengésű, pedig én kifejezetten szeretem a balkáni óvárosok hangulatát (pl. Mostar)
Előzmény: Floo2 (1096)