tnsnames.ora Creative Commons License 2008.10.10 0 0 205
És mit kell figyeljek benne?

Nekem nagyon nem jön be a felvétel, egészségtelenül felpörgetett. Florestant tudnám idézni a komolyzene topikból: a jó bort ízlelni és élvezni kell. Ilyen szélsőséges tempóválasztás mellett a fele élvezet odavan.

E művet illetően David Ojsztrah (és Gennagyij Rozsgyesztvenszkij) felvétele a verhetetlen nálam, mint Richter & Karajané a b-moll zongoraversenyt illetően. David Ojsztrahnak a fia Igor Ojsztrah is jelentős hegedűs volt. Bár nálam a holtversenyes első helyezett Leonyid Kogan (akinek szintén volt egy Pavel Kogan szintén talán fia, aki szintén jelentős hegedűs volt a maga korában). De most már abbahagyom.... :o) David Ojsztrahnak nagyon-nagyon szerettem a hegedűjét, csodás egy hangja volt.

Az egy érdekes kérdés, hogy például - mint jelen esetben is - egy orosz szerző darabját mennyivel esélyesebben játssza szebben/jobban egy szintén orosz előadó. Én hiszek abban, hogy vannak extra plusz kötelékek szerző-nemzetiség-előadó vonatkozásban, amik statisztikailag releváns módon bírnak felszínre törni. Bár lehet, hogy ebben sokan kinevetnének.
Előzmény: Foeniculum V (199)