Snooker
Valóban pénzes sport, de nem tartozik a legjobban fizetettek közé. Bekerülni viszont valóban borzasztóan nehéz. Főleg egy "kívülállónak" (gondolok egyszerű európai amatőrre pl.)
Valahol ez angol tradíció volt.
Sajnos mostanában a kínaiak nyomulnak nagyon. Mivel egyre kevesebb itt is a pénz (nehéz szponzort találni, mióta kivonult a dohányipar), csökken a versenyek száma; erre jönnek a kínaiak és új pontszerző versenyeket találnak ki.
Mindenki retteg, mert hozzák a versenyzőiket is. Európa viszont szívesebben szurkol
helyieknek.
Sajnos még nem játszottam.
>>>Én még voltam katona, és volt olyan mázlim, hogy volt biliárd asztalunk. Se azelött, se azóta nem játszottam annyit. Igaz ott nem snookerozni lehetett, hanem három golyóval, és középen hat gombával játszani.
Viszont snooker-rajongók körében amit írtál úgy hangzik, mit számodra Celine Dion dala.
Van ugyanis a biliárd (pool), és van a snooker. Ja és a karambol.
Mindhárom teljesen különböző sport, különböző asztallal. Legnehezebb snookert játszani. Asztal mérete duplája a poolénak(!) (3560×1780 mm), a golyók és a lyukak viszont kisebbek. Szabály teljesen más. Poolt csak jobbhíján nézek időnként (ebből is van több; a tv a 9 golyós versenyeket közvetíti) Ide egyszerűbb bejutni, van is egy elég eredményes magyar versenyző.. Karambol: nincs lyuk; 3 golyó, ütköztetni kell (szerintem te ennek egy változatát játszhattad). Néha azt is közvetítenek újabban, de inkább csak az elemzése érdekes (számomra).
Ha érdekel kérdezz, szívesen mesélek róla.
Időnként interneten is nézhető (a német Eurosport honlapján szokták adni).